Amel Tuka objasnio razloge odustajanja u Beogradu

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka trebao je u subotu nastupiti u polufinalnoj utrci na 800 metara na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Tuka se prvog dana prvenstva plasirao u polufinale, ali nije zauzeo svoje mjesto u stazi broj četiri zbog toga što je odustao od nastupa. U razgovoru za Dnevni Avaz, Amel Tuka je progovorio o razlozima zbog kojih je odustao te iznio detalje o svojoj povredi. “Prošao sam zagrijavanje, bio spreman da nastupim i onda sam osjetio veliku bol u desnoj tetivi. Ovu povredu vučem još od Birminghama, ali sam je dodatno pogoršao u Beogradu. Oštre krivine u dvorani su jednim dijelom krive zbog svega. Žao mi je, ali idemo dalje”, rekao je Tuka, koji je potom nastavio: “Ogrebotina na lijevoj nozi nije razlog odustajanja, već bol u tetivi. U Beogradu mi je odmah pomogao fizioterapeut reprezentacije Slovenije, Khalid Nasif, koji mi je dao tri tretmana. Nakon prvog mi je već bilo bolje. Moram jačati kukove. Bol u tetivi je i dalje prisutna, ali mi je već lakše. Radit ću polako, želim se oporaviti maksimalno”.

Amel Tuka ističe i da mu je žao što nije osvojio novu medalju za BiH, ali da nema vremena za kajanje. “Žao mi je finala u Beogradu. Mogao sam donijeti novu medalju BiH. Finalna utrka je bila prema mojim željama, ali se bol pokazala jača. Kszczot je zasluženo pobijedio, ali sam ja to njegovo vrijeme s finala već potukao u Birminghamu. Ali, nemam vremena za žaljenje”, zaključio je Amel Tuka za Dnevni Avaz.

sportsport.ba