Amiđić: Privremeno usvajanje finansiranja budžeta Kantona govori da Blok stranaka u ZDK uspješno funkcioniše!

Amiđić: Usvajanjem budžeta Kantona obistinile su se tvrdnje da Blok stranaka u ZDK uspješno funkcioniše!

Kako smo već ranije pisali tri kakanjca su ušla u izbor stalnih radnih tijela pri Skupštini ZDK.

Naime, u izbor stalnih radnih tijela pri Skupštini ZDK imenovani su kakanjci; Almedin Aliefendić (komisija za izbor i imenovanje).

Sedmedin Amiđić (potpredsjednik komisije za nadzor rada policije ZDK).
Sejad Zaimović (komisija za poljoprivredu, šumarstvo kao član komisije), pa je tako Sedmedin Amiđić ušao i u saziv još jedne komsije kao predsjedavajući komisije za borbu protiv korupcije ZDK.

Ekipa našeg portala je dobila i zvaničnu potvrdu od dva kandidata Aliefendića i Amiđića,pa smo uspjeli kontaktirati i Sedmedina Amiđića, koji nam je izavio:

„Da, kao navedeni članovi komisija koji dolaze iz Kaknja među kojima sam i ja su izabrani u iste koje ste naveli. Ostala radna tijela komisija su izabrana sa 21 glasom. Jučer je na sjednici Skupštine potvrđena ta stabilna većina a koja je ranije najavljivana u ZDK. Obzirom da se ranije špekulisalo da to neće funkcionisati, mu smo ovim potezom razuvjerili građane s tim da je usvojeno privremeno finansiranje budžeta ZDK, s ciljem da ne trpe građani kako bi se mogle servisirati pristigle budžetske obaveze. Naravno od početka krenuli smo sa ozbiljnim pristupom prema svim izazovima koji nas očekuju“.

Aliefendić Almedin je također potvrdio svoje imenovanje.

Kakanjinfo