Anketa: Po čemu su Kakanjci zapamtili 2018.? Kakva su njihova očekivanja u predstojećoj?

Prošao je i 31. decembru i najluđa noć u kojoj smo ispratili staru i dočekali Novu 2019. godinu.

Upitani kakanjci, sugrađani o planovima dočeka i po ćemu će pamtiti staru i šta očekuju u Novoj godini, dali su svoje odgovore?

 

2018.godina je bila dosta dobra godina i pamtit ću je po lijepim stvarima, novim poznanstvima i uspjehu na privatnom i poslovnom polju.Što se tiče samog dočeka Nove godine, kao i svake godine, bit će to druženje sa voljenim i dragim osobama. Od nove 2019. godine očekujem prije svega zdravlja, i bolju perspektivu za mlade u našoj domovini Bosni i Hercegovini.

 

Šejla Merdić

 

Namira Trako

2018.godinu godinu ću pamtiti po tome što mi moj unuk krenuo u prvi razred ?
Novu godinu ću proslaviti u krugu svoje porodice, u kućnoj atmosferi.
U 2019. godini želim svima zdravlje i mir! Želim da dođe do pozitivnijih promjena, da nam omladina ne odlazi i da gradimo Bosnu kakvu želi većina njenih građana.

 

 

Haris Mujić

Godina iza nas je bila zasigurno jedna od najboljih godina u mom životu. Iako sam još mlad i vrijeme brzo prolazi, uvijek ću se sjetiti moje prve godine studiranja, brige za ispitima, a naravno i slavlja poslije uspješno završenog semestra. 2018. je godina u kojoj sam proveo divne trenutke sa dragim osobama a također sam upoznao i mnogo inteligentnih, divnih ljudi koji su mi postali prijatelji.

Ovu godinu ću pamtiti jer sam shvatio da je ipak istina da se sve može ostvariti ako se dovoljno potrudimo. Novu godinu kao praznik ne obilježavam jer za mene nema veliki značaj, ali želim svima lijep i ugodan provod!

U 2019. godini očekujem da ću više istraživati, putovati i upoznati još mnogo iskrenih i zanimljivih osoba. Ono što je važnije, očekujem da će se moja svijest a i svijest mojih sugrađana, promijeniti te da ćemo se u Novoj godini više poštovati i podržavati.

 

Amina Karahodžić

2018.godinu ću pamtiti po završetku fakulteta. Novu godinu ću da slavim u Sarajevu u društvu prijatelja.

U 2019. godini ne očekujem ništa posebno.

 

 

 

 

 

Semir Čeliković

2018.godinu ću da pamtim zbog mnogo lijepih stvari koje su mi se desile na privatnom i poslovnom planu. Posebno bih izdvojio to da sam postao otac divnoj kćerkici! Novu godinu ću dočekati u krugu porodice. Od Nove godine očekujem prije svega zdravlja mojoj porodici i meni kao i drugima, bolju perspektivu u BiH, kao i bolje uvjete svim građanima u pogledu zdravstva uslova rada i slobodu izražavanja kako građanima tako i Vama novinarima.

 

 

Vildana Tursum Husika

Pa 2018 ću pamtiti uglavnom po lijepim stvarima! Ružnih se i ne sjećam hvala Bogu… Imala sam mnogo lijepih trenutaka,lijepo ljetovanje sa mojom porodicom, druženje, upoznavanje novih ljudi,sklapanje novih prijateljstava, sve u svemu nije tako loše…
Novu godinu planiram provesti u krugu svoje porodice,večera,kuhano vino,izaći malo na doček, neki film pogledati i to je to. Ništa previše ..
U Novoj 2019. godini prije svega želim svima mnogo zdravlja, sreće i da nam svima bude uspješnija od 2018. Lijep pozdrav.

 

Alma Delić Rahmanović

Pamtit ću je po kratkim ali lijepim odmorima s porodicom, po godini sa mnogo nesreća gdje su nažalost nevini najviše stradali, po izborima (jer sam bila na listi :))… A novu kalendarsku godinu inače ne slavim, pogleda se kući koji dobar film i to je sve… A ne očekujem da će biti bolje, raja će i dalje napuštati BiH, ali se nadam i molim Boga za bolje dane naše djece..

 

 

 

 

Mirnesa

Godinu, koja je evo skoro pri kraju, pamtit ću po mnogo toga što ju je glasno obilježilo. Privatno i poslovno desilo se mnogo toga za šta se iskreno nadam da će biti mnogo bolje u nadolazećoj. Iskreno i jako želim da se popravi stanje u državi. Želim svim ljudima da ostvare svoja prava. Želim im da im se želje ostvare.
Posebno želim da, ovako javno i u Novoj godini, pozovem sugrđane da podrže gospodina Davora Dragičevića da ustraje u svojoj borbi za pravdu! Pravda za Davida!

 

 

 

Sabina Neimarlija

2018.godinu ću pamtiti po lijepim događajima u poslovnom i porodičnom životu, a od 2019. očekujem da će biti uspješnija za naše društvo, te da bude ispunjena sa puno zdravlja, sreće i ljubavi. Novu godinu ću dočekati na morskim predjelima. Ovu priliku bih
iskoristila i da poželim
svim našim sugrđanima zdraviju i uspješniju Novu godinu.

 

 

Anketirao: Nedim Trako/r.kakanj