Arnel Isak je prvi predsjednik zeničkog Narodnog evropskog saveza

Proteklog vikenda upriličena je osnivačka skupština u Zenici na kojoj su prisustvovali predsjednik NES-a Nermin Ogrešević te koordinatori regija i članovi Predsjedništva stranke Ramo Isak i Anel Kljako.

Arnel Isak, aktuelni ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, prvi je predsjednik Gradske organizacije NES BiH – Narodnog evropskog saveza Zenica. Izabran je od strane 95 delegata na izbornoj Skupštini GO NES Zenica koja je održana u Velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

– Zenica je posljednjih godina uspavana. Obećava se puno a ništa ne radi. Trebamo pretvoriti riječi u djela. Stalno čujemo: “Nisam ja, oni su, drže papire u ladicama i slično”. Kao ministar u kantonalnoj Vladi u posljednje četiri godine sam pokazao i dokazao da se mogu uraditi projkekti koje su neki drugi obećavali da će uraditi u posljednjih 20-25 godina. Tu mislim na put za Babino, rekonstrukciju ceste u Kočevskom slivu, Nemilskom slivu i drugim mjestima u Zenici. Uloženo je u infrastrukturne projekte u gradu Zenici u posljednje četiri godine više od 20 miliona maraka. Drago mi je što ću moći nastaviti ovakav rad ispred NES-a, da podržavam projekte koji će doprinijeti boljitku građana, izjavio je Arnel Isak.

On je kazao da treba pružati šansu mlađima te da to čine u NES-u. Jer, osim njega tu je i “predsjednik Mladih NES-a Zenica Elmir Duvnjak, koji je sin poginulog borca Armije RBiH, dobitnika Zlatnog ljiljana”. 

Želimo promijeniti stvari nabolje u Zenici. Znamo da naš grad nema bazena, nema sređenog izletišta… Šta god bi trebalo – nema. Moramo iskoristiti naše znanje. Za ove skoro četiri godine u kojim obnašam funkciju ministra u Vladi ZDK nemam grešaka. A bila su dva medijska linča gdje su me pokušali obeshrabriti, rekao je Arnel Isak i dodao da NES ide sa velikim ambicijama na izbore u oktobru.