Avaz ponovo uhvaćen u laži: “Objavljena je moja slika, ime i izmišljena izjava”

Dnevni avaz zaista “ide prvi”. U tom dnevnom listu može biti objavljena vaša izjava, čak i prije nego što ste je dali, tačnije da ne znate da ste je dali, niti ste imali namjeru.

 

Tako je studentica iz Sarajeva Matea Jerković otkrila da je u jučerašnjem izdanju Dnevnog avaza osvanula njena izjava i fotografija koju, kako kaže, nije dala niti ju je neko pitao za izjavu. Post sa Facebooka prenosimo uz Mateinu saglasnost.

– Moja slika, stara nekoliko godina iz Banje Luke, očigledno skinuta sa Facebooka, moje ime i prezime i izmišljena izjava. Jel’ vas čovjek treba tužiti ili šta? Odakle pravo da stavljate slike, ime i prezime i izmišljate izjave? Zaista ste dno dna od medija, treba vas bojkotovati. Nikad vas Sarajlije nisu čitale, čitalo se Oslobođenje, i to definitivno sa razlogom… Dno od medija i novinara – napisala je Matea na svom Facebook profilu.

Ovo, podsjećanja radi, nije prvi put da Dnevni avaz objavljuje izmišljene izjave građana. Serija takvih je razotkrivena nakon hapšenja osnivača tog medija Fahrudina Radončića, kada je poznati britanski komičar Ricky Gervais, potpisan kao Zeničanin Dževad Aličić, sa stranica Avaza oštro osudio Radončićevo hapšenje. Naknadno je utvrđeno da su svi akteri te ankete među građanima zapravo izmišljeni likovi te da su njihove izjave kreirane u redakciji tog dnevnog lista. Otkriveno je da su državljani, primjera radi, Irana predstavljani kao Bosanci i Hercegovci.