Avon djevojke na trčanju

160909040-1_mn

Nevladina organizacija “Marathon” Sarajevo organizuje utrku “Avon Djevojke na trčanju”, koja će se održati u nedjelju 11. septembra 2016. godine na Vilsonovom šetalištu s početkom u 10 sati. Utrka se u Sarajevu organizuje treći put, a ove godine je generalni sponzor kompanija AVON.

U nedjelju od 8:30 do 10:00 sati se može podići broj za učešće u trci, u zoni starta i i cilja, pored bašte hotela Bristoj, a startnina je 7 KM. Sve učesniće će dobiti specijalno dizajniranu majicu, osvježenje, kao i poklon paket partnera trke.

Očekuje se učešće oko 800 djevojaka/žena, moći će se donirati sredstva za rad sigurnih kuća u BiH, a dio sredstava od startnine će ići Udruženju oboljelih od karcinoma dojke “Rubin” Hadžići. Glavni cilj trke je doprinijeti građenju zdravijeg i modernijeg okruženja, ali i promovisati zdrav i aktivan život.

Znak za start trke/šetnje će dati Šejla Korjenić, PR kompanije Avon, koja je izjavila da je cilj da što više djevojaka, žena i djevojčica bude prisutno i da ova manifestacija postane tradicionalno sportsko okupljanje pripadnica ženskog pola.

Medina K./kakanjinfo.com