Bakir Šerbo: Ovo je za nas najvažnija utakmica od početka sezone

Dobojska Mladost će u okviru 18. kola BH Telecom Premijer lige BiH ugostiti ekipu Krupe.

Tim Slobodana Starčevića je u odličnoj formi. U posljednjih sedam prvenstvenih utakmica Krupa je tri puta remizirala (Radnik, Sloboda i Gošk), dok su upisali četiri trijumfa (Borac, Vitez, Zrinjski, Čelik).

Tome treba dodati i dva trijumfa u Kupu BiH protiv prijedorskog Rudara. Na zimsku pauzu izabranici Starčevića žele otići sa novim pozitivnim rezultatom, ali o mnogo tome se u ovom susretu pita i dobojska Mladost koja je još uvijek neporažena pred domaćom publikom. ”Ovo je po svemu sudeći za nas najvažnija utakmica od početka sezone.

Tri boda su nam imperativ, mada iako se poklope neki rezultati ni bod ne bi bio loš, ali ne želimo kalkulisati jer bi eventualnom pobjedom riješili mnogo toga što se tiče lige šest. Atmosfera je sjajna i igrači su spremni za duel sa Krupom”, rekao je Bakir Šerbo u izjavi za Sport1.ba. Susret sa Krupom će zbog povrede propustiti kapiten Isaković, kao i kartonirani Hiroš i Mujagić.

Od ranije je odsutan Zahirović čiji povratak na teren se očekuje tek na proljeće. Na klupi neće biti ni Edisa Mulalića koji je suspendovan, no u taboru dobojskog tima vjeruju u trijumf. Dio atmosfere sa jednog od posljednjih treninga Mladosti vam donosimo u našoj fotogaleriji. Susret između Mladosti DK i Krupe na rasporedu je u subotu 9. decembra u 13 sati na stadionu u Doboju.

Pravdu na ovom susretu dijelit će Vladimir Bjelica (Istočno Sarajevo). Njegovi pomoćnici u ovom susretu su Jure Musa (Čitluk) i Senad Ibrišimbegović (Travnik), dok je četvrti sudija Admir Šehović (Sarajevo). Za delegata susreta imenovan je Samir Ćupina (Sarajevo), dok je posmatrać suđenja Džemal Čalija (Sarajevo).

Sport1.ba