Baždarević: Svi smo podbacili, oni od kojih smo očekivali da vuku nisu bili na nivou

bazdarevic-2

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević obratio se medijima nakon teškog poraza od Belgije (4:0) u 2. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Baždarević je istakao da smo primili jeftine golove te smo imali šansu vratiti se u utakmicu.

“Pogotovo u prvom dijelu je nedostajalo agresivnosti i borbenosti. Bilo je puno tehničkih grešaka. Gubili smo lopte bez da smo napadnuti protiv ekipe koja je imala i puno sreće da lagano da golove koje smo im mi dozvolili. Zaslužena pobjeda, ali mislim da smo u nekim momentima imali šanse da spasimo rezultat. Iako su bolji, promašili smo utakmicu. Ima takvih dana da to jednostavno izgleda ovako”, rekao je selektor.

Na pitanje da li bi nešto promijenio da može, Baždarević je rekao da nakon ovakvog rezultata sigurno primijetite da je bilo drugih opcija.

“Kada odigraš ovakvu utakmicu sigurno da vidiš da je bilo i drugih solucija. Željeli smo igrati sa onim koji su u najboljoj formi. Željeli smo igrati, napraviti probleme Belgiji, ali za ovakve utakmice mora biti više želje i agresivnosti. Toliko grešaka u pasovima i transmisiji lopte… To je najosnovnije. Globalno svi smo podbacili. Ja, pa i svi oni sa mnom. Možemo i moramo se vratiti. Ovu utakmicu smo smatrali kao džoker gdje možemo nešto napraviti. Za mene je bilo važno da izađemo sa dobrom predstavom. Znamo da protiv Kipra ne smijemo promašiti. Mislio sam da ćemo Kipar drugačije dočekati”, poručuje Baždarević.

Dodaje da su najbolji igrači odigrali ispod nivoa.

“Igrači od kojih smo možda najviše očekivali nisu bili na nivou. Oni nisu vukli sve ostale naprijed. Ali, mislim da smo kolektivno proživjeli ružnu večer”, rekao je Baždarević.

Meč 3. kola kvalifikacija za SP protiv Kipra naš tim će igrati u ponedjeljak u Zenici.

(klix.ba)