Beganović: “Cilj je Premijer liga”

beganovic

Nogometaši Rudara iz Kaknja jučer su osvojili prvo mjesto na 21. Memorijalnom turniru “Galib Mujičić“ u Vitezu. Kakanjci su prvo u polufinalu nakon izvođenja jedanaesteraca savladali komšije Mladost DK, da bi u finalu na isti način slavili nad ekipom Travnika.

Rudar je pokazao da ima veoma kvalitetnu ekipu koja zna igrati na rezultat, te će sigurno biti tvrd orah svim protivnicima. Svoje viđenje turnira u Vitezu te daljnjih planova svog kluba za SportSport.ba dao je i šef stručnog štaba Rudara, Elvedin Beganović.

“Ova dva dana imali smo dvije utakmice, prvu sa premijerligašem Mladosti, a zatim sa bivšim premijerligašem Travnikom i mislim da možemo biti zadovoljni učinjenim. Nismo izgubili utakmice na turniru, obje su neriješene, ali rezultat ne bira sredstva. Tek desetak dana smo u pripremnom periodu, noge su teške, prve su utakmice i tek se upoznajemo”, istakao je Beganović.

Ono što se moglo primjetiti u Vitezu jeste da Beganović ne raspolaže baš sa širokim igračkim kadrom.

“Vidi se da imamo problema i tražit ćemo jedno dva imena. Do početka sezone ćemo vidjeti možemo li pojačati”, jasan je strateg Rudara.

Zanimljivo je da veliki broj onih koji prate Prvu ligu Federacije tim iz Kaknja vide kao jednog od favorita za osvajanje prvog mjesta.

“Ambicije Rudara su uvijek ulazak u Premijer ligu, a koliko ćemo uspjeti to će pokazati vrijeme. Izvukli smo od prve četiri utakmice tri na strani i mislim ako to uspijemo prebroditi da do kraja neće biti problema”, dodao je Beganović, koji u Kakanj došao iz zeničkog Čelika.

sportsport.ba