Benjamin Tahirović će igrati za Bosnu i Hercegovinu

Fudbaler Rome Benjamin Tahirović u budućnosti će nositi dres fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine iako je imao mogućnost i da nastupa za Švedsku.

Kako je prenio Klix.ba, novi reprezentativac Bosne i Hercegovine postat će talentovani fudbaler Rome Benjamin Tahirović. Šveđani su bili itekako zainteresovani da ga dovedu u svoje redove, no srce je očito izabralo Bosnu i Hercegovinu.

Ovaj mladi veznjak može pokriti pozicije defanzivnog, centralnog i ofanzivnog veznog igrača, te će sigurno biti veliko pojačanje za Zmajeve. Prvi poziv bi trebao dobiti već u martu kada Zmajeve očekuje start kvalifikacija za EURO 2024. kada ćemo dočekati Island i gostovati Slovačkoj.

Tahirović je ove sezone debitovao u Seriji A i to u posljednjem meču pred reprezentativnu pauzu kada je odigrao 21 minutu u remiju protiv Torina. U nekoliko navrata hvalio ga je i Jose Mourinho i od njega se u budućnosti definitivno očekuju velike stvari. Inače, Tahirović je u Romu stigao još dok je u glavnom gradu Italije bio i Edin Džeko, pa je i to sigurno doprinijelo odluci da igra za naš nacionalni tim.

Tako će nakon Anela Ahmedhodžića, Adija Nalića i Dennisa Hadžikadunića Bosna i Hercegovina dobiti još jednog sjajnog fudbalera koji je mogao igrati i za Švedsku, a odlučio se za nas. 

sportsport.ba