BIHAMK: Kolovozi jutros pretežno mokri na većini puteva, vozite oprezno!

Dužih zastoja nema, a intenzitet saobraćaja pojačan je u gradskim centrima. U višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle.

Zbog učestalih padavina, povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. Posebno se izdvajaju dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Pažnja se skreće i na moguća oštećenja na kolovozu, a koja su ispunjena vodom, te zbog toga nisu vidljiva. Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Zbog održavanja sportske manifestacije (penjački festival Drill and Chill Festival) do 17.9. u vremenu od 11.00 do 11.45 sati dolazi do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac – Crna Rijeka (u kanjonu Tijesno). Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na putni pravac Banja Luka – Čađavica – Mrkonjić Grad.

Sporije se saobraća i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajaju se putni pravci: Sarajevo – Pale, Odžak – Donji Svilaj, Stupari – Kladanj, Simin Han – Kalesija, Živinice – Međaš, Srebrenik – Donja Orahovica i Banja Luka – Turbe.

Na graničnim prijelazima nisu zabilježena duža zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.