Bilal Šuman od danas službeno postaje selektor BiH

epa03971618 Kolding Kobenhavn's head coach Bilal Suman watches the EHF Champions League handball match between FC Porto and KIF Kolding Kobenhavn at Dragao Caixa Arena in Porto, Portugal, 30 November 2013. EPA/FERNANDO VELUDO
EPA/FERNANDO VELUDO

U Mostaru će biti održana sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH na kojoj će biti imenovan nasljednik Dragana Markovića, ukoliko ne bude većih iznenađenja to će biti proslavljeni bh. rukometaš Bilal Šuman.

Šuman je ranije najavljivao da će, ukoliko dobije šansu, odmah napraviti širi spisak od 28 rukometaša na kojem bi bilo i nekoliko igrača koji su ranije iz raznih razloga bili udaljeni od reprezentacije BiH.

Također, naglasio je da bi na spisku bilo i novih imena.  Vrijedi podsjetiti da Šuman trenutno radi i kao pomoćni trener u danskom Koldingu, gdje asistira Špancu Juanu Carlosu Ortegi.

Legendarni Bili u dresu reprezentacije odigrao je 32 meča i postigao 124 gola, a u karijeri je igrao za makedonski Pelister iz Bitolja, španski Barakaldo Bilbao, te danske Aarhus i Kolding.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018. godine počinju u oktobru. Naša selekcija nalazi se u grupi sa Španijom, Austrijom i Finskom.

(sportsport)