Boračka stipendija: Preliminarna lista

stipendije-kakanjinfo

Nakon objave javnog poziva za dodjelu boračke stipendije za studijsku 2016/2017.godinu i isteka roka za dostavljanje prijava, u Službi za društvene djelatnosti, boračka pitanja, raseljena lica, izbjeglice i povratnike Općine Kakanj izvršeno je bodovanje aplikacija, te je sačinjena preliminarna lista.

Lista se može vidjeti klikom ovdje

Preliminarna lista  se objavljuje kako bi svi kandidati imali priliku izvršiti uvid u bodovanje svoje aplikacije, te kako bi imali priliku, ukoliko smatraju da nisu adekvatno bodovani, uputiti zahtjev za preispitivanje. Zahtjev se može uputiti Službi do 31.12.2016. godine.

Svaki kandidat može i sam izvršiti bodovanje svoje aplikacije na osnovu kriterija koji se mogu vidjeti klikom ovdje

Ukoliko neko od kandidata za stipendiju ili bilo ko drugi ima određene sumnje u vezi ostvarenog broja bodova za jednog ili više kandidata sa liste molimo da nam izrazi svoje sumnje jer uvijek postoji mogućnost, i bilo je slučajeva, dostavljanja lažnih podataka (posebno o novčanim primanjima). Sve prijave će biti razmotrene, a anonimnost onog koji izrazi sumnju je zagarantirana.

Podsjetimo, na nadležnom sudu trenutno se vodi nekoliko postupaka po prijavi Općine Kakanj zbog izdavanja i dostavljanja lažnih podataka o iznosu plaća radi ostvarenja prava na stipendiju.