Branimir Muidža – Ponosimo se činjenicom da se kao kompanija osim kao partner u gradnji, prepoznajemo u primjeni najviših ekoloških standarda

unnamed

Tvornica cementa Kakanj, vodeći bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnih tipova cementa, privatizovana je 2000. godine. Većinski dioničar Tvornice cementa Kakanj je HeidelbergCement grupacija. U proteklih šesnaest godina u Tvornicu cementa Kakanj i povezane djelatnosti uloženo je više od 200 miliona KM. Tvornica cementa Kakanj vlasnik je kompanije TBG BH d.o.o za proizvodnju i distribuciju betona, koja ima betonare u Sarajevu, Zenici, Lukavcu i Banja Luci, te kompanije TBG Beton d.o.o. Zagreb sa šest betonara u Republici Hrvatskoj. Ovlašteni uvoznik za Hrvatsku je kompanija Dunav-Drava cement d.o.o. Zagreb.

HeidelbergCement je svjetski tržišni lider u proizvodnji agregata i jedan od najvećih proizvođača cementa, betona i drugih povezanih proizvoda, što ga čini jednim od najvećih proizvođača građevinskih materijala na svijetu. Kompanija zapošljava oko 62.000 ljudi na 3.000 lokacija u više od 60 zemalja svijeta.

Dobitnik prvog  Zlatnog certifikata bonitetne uspješnosti je Tvornica cementa Kakanj

Priznanje za Tvornicu cementa Kakanj je preuzeo Branimir Muidža, Generalni direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku.

“Ponosan sam na činjenicu da je Tvornica cementa Kakanj prva kompanija u BiH koja je zaslužila ovo najvrijednije priznanje.

Vrijednost priznanja je što se dodjeljuje na temelju mjerljivih i transparentnih, dakle objektivnih i opće prihvaćenih financijskih kriterija koji ukazuju da smo u dužem vremenskom periodu prepoznati kao pouzdan, siguran, kredibilan i poželjan partner.

Najviša ocjena boniteta upućuje da naše poslovanje krasi izuzetna finansijska stabilnost, visoka kvaliteta upravljanje kapitalom, uspješno upravljanje rizicima i svim poslovnim procesima što ukazuje na kvalitetu upravljanja, najviše razinu poslovne vjerodostojnosti Tvornice.

Ponosimo se činjenicom da se kao društveno odgovorna kompanija prepoznajemo i kao najbolji partner u gradnji, kao kompanija koja primjenjuje najviše ekološke standarde, kao značajan investitor, poželjan poslodavac, kompanija koja radi na dobrobit svih dioničara, partnera, uposlenika i svih stakeholdera“ izjavio je Branimir Mudža.

H.H./kakanjinfo.com