Čelik savladao Rudar i osvojio pobjednički pehar

U finalnom meču memorijalnog turnira “Galib Mujičić” u Vitezu sastali su se zenički Čelik i Rudar iz Kaknja, a Čelik je na kraju slavio rezultatom 2:0, te zasluženo osvojio prvo mjesto i pobjednički trofej.

Rudar je prvi zaprijetio i to preko Kobilice, ali mreža Čelika se nije zatresla. Na drugoj strani pokušao je Kadrić, ali Čelebić brani. U osmoj minuti Vehab izlazi sam pred Markovića, međutim šutira preko gola. Uslijedila je zatim kazna.

Najprije Šišić sjajnim udarcem sa 20-tak metara trese mrežu Rudara, a a par minuta kasnije Kouadio nakon sjajnog prodora pogađa za 2:0. Ova dva pogotka Čelik je postigao u 43. i 45. minuti.

U drugom poluvremenu bez prevelikih uzbuđenja pred golovima, ali zato nije nedostajalo varnica između igrača, s obzirom da je su zbog međusobnog koškanja crvene kartone zaradili Hasanhodžić (NK Čelik) i Čehajić (FK Rudar Kakanj).

Na putu ka svlačionici došlo je i do fizičkog kontaka, a veći sukob su spriječili predstavnici oba kluba.

Rudar je nakon toga imao terensku incijativu, ali nije uspio ugroziti gol Čelika. U 82. minuti Kovač sjajno upošljava rezervistu Čatića, ali ovaj sa pet metara šutira ravno u golmana Čelika Markovića. Do kraja uzbuđenja nije bilo i ostalo je 2:0 za tim iz Zenice.

Finalni meč memorijala Galib Mujičić u Vitezu:

NK Čelik – FK Rudar Kakanj 2:0 (2:0)

NK Čelik: Marković, Udovčić, Šehić, Šišić, Ismaili, Kadrić, Hasanhodžić, Šabanović, Imamović, Duvnjak, Kouadio. Trener: Kemal Hafizović.

FK Rudar Kakanj:Čelebić, Čaluk, Hrvat, Musić, Zukić, Smolo, Durak, Kobilica, Vehab, Kovač, Čehajić. Trener: Elvedin Beganović.

 

(sportsport.ba)