Čestitamo Radio Kaknju 30. rođendan

27. aprila 1992.godine pušten je prvi signal “Radio Kaknja”.

Specijalnim programom “Radio Kakanj” danas obilježava i proslavlja 30. rođendan.

S obzirom da je u toku mjesec Ramazan i s obzirom na trenutnu situaciju u cijelom svijetu pa i u BiH, (od pandemije, ratova, krize) odustali smo, za sada, od velike proslave na kojoj bi okupili što veći broj radnika koji su bili dio kolektiva u ove tri decenije, kao i partnere i prijatelji ove medijske kuće.

“Umjesto proslave odlučili smo specijalnim programom obilježiti 30. rođendan. Pokušat ćemo kontaktirati što veći broj naših bivših kolegica i kolega, koji su danas razasuti širom svijeta, i uspješni su u svom poslu, raznih profesija,od novinara, menadžera, političara, IT stručnjaka itd… i zajedno se prisjetiti svih tih godina u kojima je stasavao i Radio, a zajedno s njim i svi njegovi uposlenici koji su manje ili više dali svoj doprinos u ovih velikih 30 koje su iza nas”, napisali su iz radija.

27.04. 1992. godine pušten je prvi signal Radija Kakanj, koji je u početku bio u “Radio klubu” u Domu kulture.

Program je emitovan 1 sat prije podne, sat poslije podne, sa jednim gramofonom i jednim magnetofonom preko amaterske radiostanice. Kako je vrijeme prolazilo sve više se pokazvala opravdanost osnivanja radija i sve veća potreba za njegovim radom.Prva akreditacija RK

Prva akreditacija RK

Radio je jačao tehnički, a i po broju mladih ljudi i entuzijasta koji su svojim radom željeli prije svega, doprinjeti što bržem, tačnom informisanju sugrađana o svim aktuelnim zbivanjima na području općine a posebno svojim slušaocma prenijeti informaciju o stanju na ratištima, prije svega o stanju i aktivnostima kakanjskih ratnih jedinica.

U poslijetratnom periodu radio bilježi stalni napredak i tehnički i programski.

Danas se program emituje 24 sata dnevno na UKV području 87,9 MHz i putem interneta. Programski sadržaji su prilagođeni svim kategorijama stanovništva.

Informativni program uz zabavne sadržaje, kontakt i raznovrsnu muziku čine okosnicu našeg programa.

Od marta 2011. godine Radio Kakanj je pokrenuo i informativni portal, na kojem osim što možete slušati uživo program, možete pratiti vijesti iz općine kao i cijele BiH.

Njihov cilj je bio i ostao tačno, provjereno i brzo informisanje slušatelja!