Čestitka predsjednika SDA Kakanj, Sejada Zaimovića i načelnika Nermina Mandre povodom 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, svim građanima u zemlji i inostranstvu upućujem iskrene čestitke povodom jednog od naših najznačajnijih praznika.

Još prije 74 godine narodi BiH su kroz svoje političke predstavnike na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a istaknuli da hoće ono što je i nama danas potrebno, a to je ona Bosna i Hercegovina u kojoj je garantirana potpuna jednakost i ravnopravnost svih njezinih građana.

U budućnosti ćemo zajedno pokazati da i mi to možemo, te da su tolerancija i zajednički život jedini ispravan put za sve nas u našoj Bosni i Hercegovini, u kojoj je raznolikost oduvijek predstavljala vrijednost, a ne nedostatak.

Ovaj historijski datum, 25. novembar, obvezuje sve nas da damo svoj puni doprinos u daljnjoj izgradnji i jačanju naše države Bosne i Hercegovine.

Svim istinskim patriotima sretan 25. nobembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Predsjednik OO SDA Kakanj
Sejad Zaimović

Čestitka načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre povodom 25.novembra-Dana državnosti BiH

Naša domovina Bosna i Hercegovina sa svojim bogatstvom različitosti koje se međusobno susreću i obogaćuju je u suštini Evropa i Svijet u malom.

Biti dio takvog multietničkog društva predstavlja čast i privilegiju, ali to znači i obavezu i motivaciju da se svi kontinuirano i ustrajno zalažemo da svaki čovjek u našoj domovini slobodno uživa svoja prava u pogledu svog nacionalnog, vjerskog i građanskog identiteta.

Biti dio multietničkog bosanskohercegovačkog društva istovremeno znači i obavezu da se kontinuirano radi na polju jačanja demokratičnosti i zaštite ljudskih prava, te da se ustrajno radi na putu općeg prosperiteta naše domovine.

Njegovanjem i konkretnim pokazivanjem tolerantnosti, uvažavanja, poštovanja i solidarnosti sa svim ljudima, te stalnim građenjem mostova prijateljstva, najbolje se pokazuje razumijevanje suštine naše domovine i najbolje se dokazuje odanost državi Bosni i Hercegovini.

Sa ovakvim promišljanjima i porukama, svim građanima Kaknja i svim ljudima koji domovinu nose u srcu, upućujemo čestitku povodom Dana državnosti BiH.

Općinski načelnik
Nermin Mandra