Cristiano Ronaldo: “Real će ponovo osvojiti Ligu prvaka”

cristiano-ronaldo-3

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo ima 31 godinu i mnoštvo ostvojenih trofeja, no, on je i dalje izuzetno motivisan da sa svojim klubom odbrani titulu evropskog prvaka.

U proteklih nekoliko dana Ronaldo je bio u centru pažnje nakon što je forma Reala pala, ali su sve loše priče pale u vodu kada je proslavio pogodak protiv Borussije Dortmund sa trenerom Zinedineom Zidaneom.

“Imamo dobar tim i dobrog trenera, ali i iskustvno koje smo stekli prošle godine. Znamo da je Liga prvaka teško takmičenje, ali moramo imati i malo sreće. Radujem se svim izazovima, za Real je sve moguće ove godine. Siguran sam da ćemo ponovo osvojiti Ligu prvaka”, izjavio je Ronaldo.

On se osvrnuo na osvajanje Lige prvaka i Evropskog prvenstva.

“Prošla sezona i osvajanje Lige prvaka su nešto posebno za mene. Otkako sam počeo igrati za Real, svaka sezona je bila nevjerovatna, a prošla specijalna. Uvijek sam želio osvojiti nešto s Portugalom, a ove godine sam uspio u tome. To je bio moj san, bio sam veoma emotivan”, rekao je Portugalac.

Ronaldo vjeruje da može osvojiti i Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

“Sve je moguće u nogometu. Bit će teško, pod pritiskom smo”, istakao je Ronaldo.

O kraju karijere još ne razmišlja, kao ni o tome čime bi se mogao baviti.

“Ne razmišljam o tome. Ako me sada da li ću biti trener kad završim karijeru, mogu reći da to ne želim. Komplikovan je to posao, a ja sam još uvijek fokusiran na igranje, jer to volim raditi. Šta će biti u budućnosti zaista ne znam, možda ću promijeniti mišljenje za pet ili deset godina”, završio je Ronaldo.

(klix.ba)