Danas na MGM Areni; Remi Mladosti i Sarajeva

562b9854-0a78-4d29-8c9c-18390a0a0a64-mladost-sarajevo14-718x446

U prvim utakmicama 5. kola BHT Premijer lige Mladost Doboj-Kakanj je na domaćem terenu remizirala protiv Sarajeva (0:0),

Mladost DK – Sarajevo 0:0

Mladost je u meč ušla sa tri remija i jednom pobjedom, dok je Sarajevo ranije upisalo dvije pobjede i dva remija tako da su oba tima u meč ušla bez poraza u ovoj sezoni.

Prva veća opasnost desila se u 11. minuti kada je Šišić uputio prizeman centaršut iz slobodnog udarca, a Musić zakasnio da loptu skrene u mrežu.

Slična situacija zbila se i na drugoj strani u 25. minuti nakon centaršuta Sarića. Dvije minute kasnije uslijedila je nova opasnost pred golom Sarajeva kada je Husić bio u prilici.

Jako dobru priliku Sarajevo je imalo u 30. minuti kada je Bekićev udarac odbranio Hodžić da bi odmah nakon toga Crnkić pogodio spoljni dio mreže gola domaćeg tima.

Sve u svemu, prvo poluvrijeme nije donijelo uzbudljiv fudbal ni velike šanse, a otvaranje drugog dijela donijelo je opasniju igru Mladosti koja je zaprijetila preko Brkića u 54. minuti.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu imao je upravo Brkić kada je u 85. minuti šutirao sa oko 17 metara, a lopta prošla tik pored lijeve stative Pavlovićevog gola. Na kraju je ostalo 0:0.

Ovim bodom mnogo više razloga za nezadovoljstvo ima Sarajevo kojem je ovo treći meč bez pobjede u pet odigranih kola.

Sarajevo je trenutno drugo na tabeli, dok je Mladost na šestom mjestu.

Mladost DK: Hadžić, Galić, Husić, Sušić, Šišić, Musić, Brkić, Jusufović, Ramović, Karahmet, Isaković.

Sarajevo: Pavlović, Kadušić, Rustemović, Novaković, Sarić, Crnkić, Balić, Mihojević, Al. Bekić, Ahmetović, Am. Bekić.

H.H/Kakanjinfo