Danas u Kaknju okupljanje i polazak kakanjskih učesnika ovogodišnjeg “Marša mira”

Danas će u Gradskom spomen-parku u Kaknju, u 11:00 sati, bit će upriličeno okupljanje i ispraćaj građana Kaknja koji će učestvovati u ovogodišnjem Memorijalnom pohodu “Marš mira” od Nezuka u općini Sapna do Srebrenice, te ispraćaj kakanjskih biciklista – članova Udruženje biciklista „Pozitiva“ Kakanj će učestvovati na 14. biciklističkom maratonu Bihać-Srebrenica.

U Gradskom spomen-parku će biti upriličena i prigodna obraćanja, te polaganje cvijeća, nakon čega će  kakanjski učesnici “Marša mira” i biciklističkog maratona proći gradskom jezgrom Kaknja do sahat-kule odakle će dalje prema Nezuku, odnosno Bihaću, krenuti autobusima.

Pozivamo sve građane Kaknja da dođu u Gradski spomen-park kako bismo zajedno ispratili naše sugrađane koji učestvuju u ovogodišnjem “Maršu mira” i biciklističkom maratonu.

Organizatori –  Općina  Kakanj   i  Savez   udruženja   boračkih  organizacija općine Kakanj, cjelokupnu  aktivnost  pripreme učešća građana Kaknja na Maršu mira povjerili su Planinarskom društvu „Bobovac“ Kakanj.

U okviru obilježavanja 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, Udruženje biciklista „Pozitiva“ Kakanj će učestvovati na 14. biciklističkom maratonu Bihać-Srebrenica. Polazak biciklista iz Bihaća zakazan za 8. juli u 8.00 sati. Biciklisti će voziti prvu dionicu od Bihaća do Jajca gdje će prenoćiti. Sljedećeg dana će voziti do Sarajeva, a prenoćit će u kasarni Rajlovac, a 10. jula će stići u Srebrenicu.