DELEGACIJA VLADE ZDK POLOŽILA CVIJEĆE NA MEZAR AHMETA HADŽIPAŠIĆA

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić i šef Ureda premijera Dževad Fejzić, u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona, položili su cvijeće i odali počast na mezaru bivšeg federalnog premijera i univerzitetskog profesora Ahmeta Hadžipašića.

Ahmet Hadžipašić preminuo je 23. jula 2008. godine u 56. godini života. Premijer FBiH bio je u periodu od 2003. do 2007. godine, koji je obilježio intenzivan rad na integrisanju tržišta i ekonomskim reformama u BiH.

Bio je prorektor Univerziteta u Zenici, spoljni saradnik Univerziteta u Sarajevu i Tehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću. Tokom naučne karijere objavio je više od 60 naučno-istraživačkih i stručnih radova i dvije stručne knjige. Radio u firmama “Željezara Zenica”, “Agrokomerc” Velika Kladuša, “Tehnoprojekt” Zenica, “RMK Inžinjering” Zenica i “Metalno” Zenica.

Svojevremeno je bio studentski prvak bivše Jugoslavije u džudu, a tokom života i istaknuti sportski radnik koji je pomagao brojne sportske kolektive.

Iza rahmetli Hadžipašića ostali su supruga Branka i tri kćerke.

Cvijeće na mezar Ahmeta Hadžipašića, u ime Vlade Federacije BiH, položio je i šef kabineta federalnog ministra za boračka pitanja Salko Beba.

Press služba ZDK