DF KAKANJ: Žao mi je što su neki drugi kandidati za načelnika pokazali jednu političku nezrelost, jedan primitivizam svoje kampanje, jedno ruglo ponašanja, laži,

Zvanični rezultati izbora još nisu objavljeni, ali već se na osnovu preliminarnih rezultata može govoriti o uspjehu ili neuspjehu politièkih stranaka koje su ponudile kandidate za Općinsko vijeće, odnosno za načelnika općine.

Poslali smo upit lokalnim strankama – Kako komentarišete organizaciju izbora i izborne rezultate u svojstvu predsjednika političke stranke kojoj pripadate a koja je dobila povjerenje građana i koliko ste zadovoljni?

Dobili smo i odgovore:

“Što se tiče organizacije izbora to rade ljudi koji su plaćeni ispred OIK da organizuju i provedu izborni proces, mi kao politički subjekt mogli smo samo da nadgledamo onoliko koliko imamo pravo.

Što se tiče rezultata izbora ja sam kao kandidat za načelnika zadovoljan, jer moji dobiveni glasovi su glasovi poštenih i nepotkupljenih građana, za razliku od nekih koji su se bavili pravarama građana kako na terenu tako i putem raznih stranica i portala. Isto tako nisam imao podrsku niti jedne druge stranke, za razliku od drugih. Časno i pošteno svaki glas, a žao mi je što su neki drugi kandidati za načelnika pokazali jednu političku nezrelost, jedan primitivizam svoje kampanje, jedno ruglo ponašanja, laži, obmanivanje građana i varanje.

Žao mi je što je veliki broj građana bio povodljiv od strane političkih maskota i bruke ljudskog roda. Nadam se da će takvi kandidati imati sabura i vremena da se nauće ponašati do sljedecih izbora pa da se mogu kandidovati kao civilizovani ljudi. Ja ću da im poželim više uspjeha na sjedećim izborima.

Kada je u pitanju rezultat stranke, moglo je biti i bolje, ali ipak ostali smo na dva mandata kao i što smo imali. Iako smo imali velike izdaje od kandidata koji su u prošlom sazivu dobili povjerenje Demokratske fronte, te su se isti prodali i postali politički propaliteti kao i svi drugi koji tako urade.

Naši izabrani vijećnici će svoj rad u Općisnkom vijeću Kakanj provoditi u interesu građana, zastupajući našu izbornu platformu.

Ja svoj rad nastavljam u Skupštini ZE- DO kantona kao poslanik, boreći se za naš Kakanj, ” izjavio je Sedmedin Amiđić – DF Kakanj