Divne vijesti stižu iz Istanbula: Nije kasno za malog Evelina!

Sedmogodišnji Evelin Alajbegović iz Kaknja, kojem je dijagnosticiran tumor na mozgu, danas je pregledan na Univerzitetskom kliničkim centru…

bolnica-istanbul-doktor

Medipol Mega u Istanbulu.

Dr. Nejat Akalan: Pozitivno iznenađen stanjem malog Kakanjca - Divne vijesti stižu iz Istanbula: Nije kasno za malog Evelina!
Dr. Nejat Akalan: Pozitivno iznenađen stanjem malog Kakanjca

– Prema informacijama kojima raspolažem, nakon što je pregledao dječaka, doktor Nejata Akalan je rekao da je pozitivno iznenađen Evelinovim stanjem. Roditeljima dječaka je rekao i da nisu zakasnili, kazao nam je prijatelj porodice malog Evelina Edin Bjelopoljak, koji se žustro borio za prikupljanje pomoći za dječakovo liječenje u inostranstvu.

Bh. građani iz Istanbula nude pomoć

Nakon što je za Oslobođenje danas ispričao priču o borbi za život sedmogodišnjeg dječaka iz Kaknja i velikom srcu svih Bosanaca i Hercegovaca koji su pomogli da se Evelin prebaci u Istanbul i da tamo dobije priliku za izliječenje, Bjelopoljak nam kaže da je pozitivno iznenađen porukama koje dobiva od građana BiH koji se trenutno nalaze u Istanbulu.

– Javljaju mi se ljudi iz BiH, a koji žive žive u Istanbulu sa željom da posjete Evelina i njegove roditelje. Pitaju me da li mu mogu pomoći i kako, šta da mu kupe, šta bi ga obradovalo, priča nam Bjelopoljak.

 

Malom Evelinu dijagnosticiran tumor na mozgu - Divne vijesti stižu iz Istanbula: Nije kasno za malog Evelina!
Malom Evelinu dijagnosticiran tumor na mozgu

Evelin Alajbegović je hrabri dječak koji je u svojoj borbi za život ujedinio sve građane ove zemlje. One koji su blizu, njegove Kaknjce koji su se odrekli javnog dočeka Nove godine kako bi on otišao na liječenje, one koji su pomogli uplatom na žiroračun i one koji su, sada, dočekali Evelina u Istanbulu.

Prva operacija

– Trenutno usmjeravam te ljude koji žele da kupe neke igračke ili da pomognu roditeljima dječaka dok su u roditeljskom smještaju, govori Bjelopoljak sa nadom da će Evelin dobiti bitku i da će prva operacija proći bez problema.

(OSLOBOĐENJE)