Djela kakanjskog načelnika Mirnesa Bajtarevića: Ove godine pokrenuto preko 130 projekata, krenula realizacija

Načelnik Bajtarević na terenu gdje se izvode infrastrukturni radovi koji su vidljivi ovih dana skoro na svakom ćošku kakanjske općine.

Kako saznaje naš portal nije “nikakva šala, nego zbilja” da su ovih dana još više ubrzane aktivnosti na sanaciji cestovne i druge infrastrukture na području Kaknja, sve u dosluhu s narodom i kroz saradnju s predstavnicima mjesnih zajednica. Naime, od preuzimanja mandata novi kakanjski načelnik Mirnes Bajtarević svoje opredjeljenje i fokus u prethodnom periodu je imao na pripremi i kreiranju projekata koji će poboljšati ambijent u kakanjskoj lokalnoj zajednici i svim njenim građanima. U proteklom periodu nije se puno pojavljivao u javnosti, fotografisao i snimao ili plijenio pažnju u javnosti bez nekih konkretnih poteza, međutim tek sada počinje biti vidljivo da je aktuleni načelnik Bajtarević odlučno, hrabro mjesecima agilno radio na projektima što se već vidi i na terenu. Informacije radi, pokrenuto je možda i preko 100 raznih projekata koji treba da ugledaju svjetlo dana narednih mjeseci. Radovi su u Kaknju na sve strane, a građani pomno i zadovoljno na terenu prate sve ove infrastrukturne aktivnosti.

Današnjom posjetom aktuelnim radovima na lokalitetima Brus i Vinski put-Donji Banjevac, načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević je pokazao spremnost za obećano.

Ovim činom načelnik je najavio još intenzivnije radove na sanaciji cestovne infrastrukture na području Kaknja tokom predstojećih ljetnih dana i mjeseci.Već sa prvim proljetnim danima počela je sezona radova. Realizirane su ili su u toku aktivnosti sanacije dionica puteva: Varda, Brus, Pedići, Most šehida, Ričica, Donji Kakanj, Plandište, Zgošća-Vrbica, Jozanovići, prema stadionu FK Rudar…Slijede radovi u: Desetniku, Lučanima, Roščevini, Bukovlju, Bjelavićima, MZ Kakanj 1, Javoru…

U programima utroška sredstava iz Budžeta Općine Kakanj za 2021. godinu planirano je više od 130 aktivnosti koje se odnose na sanaciju i izgradnju puteva, vodovoda, kanalizacionih mreža, uređenje korita, mrežu javne rasvjete…

Za ove aktivnosti slijedi raspisivanje javnih poziva za izbor izvođača radova.

Kroz Program utroška sredstava od prihoda ostvarenih radom Termoelektrane Kakanj koji iznosi 1.220.500 KM planirana je realizacija 53 projekta.

Iz Programa rasporeda sredstava za zaštitu okoliša koji iznosi 2.324.036,46 KM planirana je realizacija 39 projekata.

Iz Programa rasporeda sredstava od koncesija (1.006.140 KM) bit će realizirana 23 projekta.

Iz Programa utroška sredstava od komunalne naknade (2.671.870 KM) planirana je realizacija 22 projekta.

Kakanjinfo