DMZ Kakanj: Molimo sve sugrađane da se i dalje pridržavaju mjera i da se prijavljuju za vakcinisanje protiv COVID-19

Operativni tim JU „Dom zdravlja“ Kakanj u vezi novog korona virusa obavještava javnost da na području općine Kakanj aktivno 27 slučajeva na COVID-19, od toga se 23 osobe nalaze u kućnoj izolaciji, a četiri pacijenta su trenutno hospitalizovana u KB Zenica.

Upozoravamo naše sugrađane da je broj oboljelih od COVID-19 u susjednim općinama u porastu, tako da je potreban dodatni oprez kako bi se zaštitilo lično i kolektivno zdravlje ljudi.

Molimo sve sugrađane da se i dalje pridržavanju preventivnih protivepidemijskih mjera: nošenje maske u zatvorenim prostorima, ali i vani, obraćanje pažnje na fizičku distancu, izbjegavanje okupljanja, pranje i dezinfekcija ruku, te često provjetravanje prostorija u kojima se boravi. Koristimo priliku da upozorimo građane da svoja vozila ne parkiraju na ulazu ispred trijažnog punkta, jer time ometaju pacijente i onemugćavaju im prilaz trijažnom punktu.

Pozivamo osiguranike da se prijavljuju za vakcinisanje protiv COVID-19 u svojim ambulantama porodične meidicine, kao i pravne subjekte, koji mogu prijave za svoje zainteresovane radnike za vakcinisanje protiv COVID-19 poslati na e-mail [email protected]. Sve dodatne informacije u vezi vakcinisanja protiv COVID-19 građani mogu dobiti putem telefona: 032/460-964, 032/465-989, 032/460-950, 032/460-958.