Dobojska Mladost na pripremama u Antaliji

Fudbaleri dobojske Mladosti otputovali su u nedjelju 27. januara 2019. godine na finalne četrnaestodnevne pripreme u Antaliju (Turska) gdje će odigrati tri kontroslna susreta. Uprava Mladosti dogovorila je susrete sa slovačkom Senicom (31.1.), Akademijom Pandev (2.2.) i beogradskim Partizanom (7.2.). U taboru Mladosti ne isključuju mogućnost da odigraju i jedan dodatni meč na tlu Turske.

U Antaliju su otputovala 24 igrača Mladosti: Emil Velić, Semir Bukvić i Tarik Abdulahović (golmani), Anes Vehab, Asani Xhelil, Arnel Delić, Bojan Marković, Aladin Isaković, Kenan Hreljić, Burak Yamac, Nemanja Nikolić, Nana Welbeck, Petar Bojo, Bahrudin Atajić, Edin Biber, Anes Hrustanović, Nemanja Dragutinović, Nemanja Anđušić, Gedeon Guzina, Matthias Fanimo, Kenan Muslimović, Filip Arežina, Tarik Mehić i Amar Begić.

Među 24 putnika su čak četvorica juniora: Anes Hrustanović, Tarik Mehić, Amar Begić i Nemanja Nikolić koji je kod trenera Zildžovića već dobio zapaženu minutažu i postao standardan član Mladosti.

Sa timom nisu otputovali Amer Hiroš koji je poslat na posudbu u sarjaveski Olimpik i Damir Sadiković čija sudbina je neizvjesna.

Pored igrača u Antaliju su otputovali i treneri: Adnan Zildžović, Kenan Hasagić, Elvedin Beganović i Almir Hasanović, dok su sa ekipom put Antalije krenuli i Enes Bistrivoda (direktor kluba), Albin Mašić (doktor), Amel Kubat (tehnička podrška) i Amar Mušija (predstavnik kluba).

Podsjećamo Dobojani su prije polaska u Tursku odigrali jedan prijateljski susret u Mostaru protiv Veleža kojeg su savladali rezultatom 4:3. U prvom kontrolnom meču golove za Dobojane postigli su Guzina, Atajić, Sadiković i Hrustanović dok su za Velež pogađali Fajić i Behram (dva puta).

E.Š.