Dodijeljena uvjerenja za još 16 polaznika kursa krojenja i šivenja

k1-660x330

Oni nisu čekali, kao značajan broj drugih nezaposlenih osoba, da neko drugi osmisli čime bi se oni bavili i na koji način bi pomogli sebi i svojoj porodici kroz primjenu stečenih znanja. Oni su odbacili uobičajene floskule kako je za sve probleme kriva država, općina ili neko treći. Oni su odbacili floskule kako se ništa ne isplati raditi i kako treba neko drugi njima tražiti posao.

Daleko od sapunica i društvenih mreža koje velikom broju muškaraca i žena oduzimaju dragocjeno vrijeme, oni su u miru i tišini učionice Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj učili vještine krojenja i šivenja.

Neki od njih će stečeno znanje i vještinu iskoristiti za potrebe svoje porodice, neki će to iskoristiti za jačanje kućnog budžeta, a neki će možda i registrirati djelatnost, a svi zajedno će na osnovu stečenog znanja biti konkurentniji na tržištu radne snage.

Kako god bilo oni zaslužuju posebno priznanje.

Deset polaznika kursa krojenja i šivenja je dobilo uvjerenja za završen početni nivo, dok su uvjeranja dobile i tri polaznice drugog stepena i tri polaznice trećeg stepena.

Zabilježeno je i učešće jednog muškarca na kursu krojenja i šivenja, što za organizatore kursa predstavlja veliko zadovoljstvo jer je izučavanje krojenja i šivenja veoma korisno i za muškarce.

Radi se o Mesudu Heganoviću kojeg je privukao ovaj zanat bez obzira što je u našem gradu slaba, kako kaže, zainteresiranost momaka za ovo zanimanje. Sa kursa nosi jedino pozitivna iskustva, te planira nastaviti sa drugim i trećim stepenom.