Dom kulture Kakanj: U subotu komedija Nedžada Begovića „Mona Lisa“

Predstava “Mona Lisa”, za koju je dramski tekst napisao Nedžad Begović, premijerno će biti izvedena u subotu 20.05.2017. godine u Domu kulture, sa početkom u 20,00 sati. Riječ je o teatarskom projektu na kojem prvi put sarađuju bračni par reditelj Nedžad Begović i glumica Amina Begović.

Pored Amine Begović, u predstavi glumi i Senka Oruč, te njih dvije kroz likove čistačica koje rade u muzeju seciraju pitanja koja se tiču naše savremene stvarnosti.

Ispred slike “Mona Lise”, remek djela Leonarda da Vincija, razgovaraju o temi bračnih statusa, nezaposlenosti, kuhanja i zakuhavanja, te ko je bolji Željo ili Sarajevo. Mona Lisa ih pomno sluša, smješeći se na našu stvarnost svojim jedinstvenim blagim i zavodljivim osmjehom – ističu u saopćenju organizatori.

Nedžad Begović je ocijenio da mu je bio veliki izazov prvi put se okušati u pozorištu, pogotovo postavljajući tekst koji je već režirao u formi TV drame.

Kroz ovu komediju se bavim apsurdom po dubini, a sve to minimalističkim pozorišnim sredstvima. Zadovoljstvo mi je bilo, nakon dugogodišnjeg rada sa Aminom i Senkom na različitim projektima naći se i na pozorišnim daskama, gdje su njih dvije pokazale zavidne rezultate. Nadam se da će i publika u Kaknju prepoznati isto – naveo je Nedžad Begović.

Cijena ulaza: 7 KM

JU KSC KAKANJ