Društvo za proizvodnju, promet i usluge u reklamnoj industriji “AVA star”

13517611_1121313441223047_7863978872960163767_o-660x330

Vahidin Goga je naš vrijedni sugrađanin čija poduzetnička inicijativa može poslužiti kao primjer kako se radom, zalaganjem i trudom može, uz pomoć općinskih i drugih podsticaja, osigurati egzistencija.

Vahidin je uz pomoć Općine Kakanj, kroz projekat “Pokreni svoj posao u Kaknju” osnovao Društvo za proizvodnju, promet i usluge u reklamnoj industriji “AVA star”.

Ovaj primjer poduzetničkog duha razbija uobičajene floskule kako se ništa ne isplati raditi, kako treba čekati na posao u nekoj velikoj firmi, a u međuvremenu kriviti sve i svakoga za svoju sudbinu, te konstantno živjeti u zabludi kako je vlastita poslovna inicijativa osuđena na propast.

Vahidin nije čekao, kao značajan broj drugih nezaposlenih osoba, da neko drugi osmisli čime bi se on bavio i na koji način bi pomogao sebi i svojoj porodici.

Ovaj primjer ruše i floskule kako Općina treba graditi fabrike i zapošljavati što nema nikakvog realnog osnova, dakle to nije moguće u današnjem društveno-političkom sistemu ni finansijski ni zakonski. Općina stvara preduslove i pomaže pokretanje vlastitog biznisa, te osigurava pogodnosti za investitore.