“Džeko daje golove kao od šale, a Pjanić? Nikada nisam vidio da se nekome sklanja Ronaldo”

Predsjednik UEFA-e Alexander Čeferin danas prisustvuje svečanom otvaranju nove zgrade Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom Čeferin je govorio za bh. medije te se dotakao između ostalog Nogometnog saveza BiH, Džeke, Pjanića, Lige nacija…

“Pozdravljam predstavnike države i Opštine i ostali auditoriji. BiH postaje bogatija za jedan novi sportski objekat. Ovaj čin predstavlja novi korak razvoja fudbala. Novi list se okreće. Svijet se ovih dana divi rezultatima BiH. Prolazak u A diviziju je veliki uspjeh. Imate Džeku i Pjanića, jedan postiže golove kao od šale, a drugi – ja nikada nisam vidio da se nekome Ronaldo sklanja da izvede slobodan udarac”, kaže Čeferin i nastavlja:

“Malo koji savez je imao težu početnu poziciju kao NSBiH, ali svejedno je uhvatio korak za elitom. Uspjeh nije došao preko noći već marljivim radom, posebno u mlađim kategorijama. Brojni su turniri ovdje organizovani za igrače u osjetljivom uzrastu. Potvrda dobrog rada sa mladima je da je vaša kadetska reprezentacija igrala tri puta završnicu na EP. Imate talenat, perspektivu i rukovođenje, ali izuzetno lošu infrastrukturu. Fudbal nas uči brojnim lijepim i bitnim stvarima. Moramo svi da radimo kao tim, pa s nama i država. UEFA će ostati pouzdan partner NSBiH, posebno u infrastrukturnom segmentu. Bez nje nema napretka, ali bitni su i gledatelji i oni zaslužuju najbolje i da uživaju u fudbalskoj predstavi”, rekao je Čeferin.

 

(sportsport.ba)