Edin Islamović, kordinator ARcademy centra, edukacijski centar kompanije Alma Ras

“Edin je već duži period bio bez posla, vjerujući kako “štela” svugdje igra ulogu, ali nije odustajao od konkurisanja. Iako se nije vidio u tekstilnoj kompaniji, prijavio se za poziciju pakera. Kaže da je za jedan dan spakovao 1000 komada bez greške, a to podrazumijeva kvalitetu u pakovanju, u rasporedu kutija i broju.

Kako se širila kompanija, tako su se i otvarale nove mogućnosti. Edin je nakon nekoliko mjeseci postao grupovođa. Tu je funkciju obnašao deset mjeseci, ali zbog smanjenja obima posla u tom periodu, ostaje bez ove pozicije. Kompanija kako ne bi ostavila ovog mladog talentovanog momka bez posla vrati ga na mjesto pakera. Sve kolegice su se borile da dobiju njega u timu, jer su znale koliko je vrijedan, međutim ubrzo su se razočarale, uz smijeh priča Edin. Edin nije uspijevao da stigne normu kao prije. Sad su njemu kolege pomagale kako bi završio svoj dio posla. Kaže da se u međuvremenu prijavljivao na sve interne konkurse, ukupno sedam, iako za neke nije znao ni šta podrazumijevaju.

Otvaranjem ARcademy centra, počinje svoju karijeru uzlazno putanjom na mjestu kordinatora. Tu je već godinu danas, a s obzirom na njegove promjene unutar kompanije, uz smijeh, kaže da je možda i predugo na ovoj poziciji. Njegova trenutna uloga jeste mapiranje potreba za edukacijama, evaluacije, iznalaženje edukacijskih kuća, mapiranje baza završenih edukacija po uposleniku, mapiranje baze internih trenera, te saradnja sa svim sektorima u svrhu potrebnih edukacija.

Za njega kolege kažu da je dobar prijatelj, kolega, da je izuzetno odgovoran i da poštuje rokove”, piše fb stranica Alma Ras…

POZITIVNA BH/PROJEKAT PORTALA KAKANJINFO U PROMOCIJI DOBRIH PRIČA