EKSKLUZIVNO: Ahmed Krnjić – Nagrada Općine Kakanj za najboljeg sportistu-seniora mi mnogo znači, daje samopouzdanje i motiv za dalji rad!

Sport doprinosi sklapanju prijateljstava među ljudima raznih kultura i nacija, jednom prilikom kazao nam je  prvak BiH Ahmed Krnjić. Zemlje regije su oduvijek bile rasadnik sportskih talenata a Kakanj je dokazao da je  Općina sa mnoštvo talenata.

I pored teških uvjeta u kojima žive, materijalne nesigurnosti i brojnih savremenih izazova, omladina i dalje sreću pronalazi u sportskim aktivnostima, jačanju tijela i pozitivnim aktivnostima.

Jedan takav mladić je naš sugrađanin, prijatelj, mladi kakanjac Ahmed Krnjić koji je sa samo 19 godina ostvario značajne rezultate u borilačkim vještinama. Ahmed je na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore u Španiji osvojio srebrnu medalju u poluteškoj kategoriji (do 91. kg). Iste godine je postao i seniorski državni prvak BiH u kickboxu u poluteškoj kategoriji, Viceprvak Evrope i mnogo drugih nagrada i uspješnih borbi koje je imao do sada pred sobom.

Ovaj Bosanskohercegovački reprezentativac, trenira u zeničkom klubu ”Isak-Ze” koji je osvojio i srebro na Svjetskom amaterskom seniorskom prventvu u kickboxu u Budimpešti. Dodat ćemo da putovao i na takmičenje u prijestolnici Mađarske koje je okupilo 1480 takmičara iz cijelog svijeta, a bh reprezentaciju je pored Krnjića predstavljalo još 14 boraca gde je osvojio srebro u K1 do 91 kg što je fanstastičan rezultat.

Da skromno rezimiramo: Ahmed Krnjić je prvak BiH u K1 i low-kicku, najbolji takmičar Prvenstva BiH, osvajač Balkanskog kupa, osvajač Internacionalnog kupa „Grand Prix BiH 2017“ i prvak  Balkana. U 2017. godini jedini poraz je pretrpio u finalu Svjetskog prvenstva u disciplini K1 do 91 kg u Budimpešti gdje je osvojio bronzu. Svjetski je i evropski  juniorski viceprvak i balkanski seniorski prvak.

Iza ovog kakanjskog talenta su značajne nagrade o kojima ćemo pisati narednih dana tako je za naš portal nakon proglašenja Krnjić izjavio:

“Realno sam očekivao da dobijem ovo priznanje, veliki uspjesi su iza mene, nije mala stvar biti srebreni na Svjetskom prvenstvu.

Ova nagrada mi daje samopouzdanje i motiv za dalji rad i napredovanje kako bi opravdao status najboljeg i ponovo se našao na svijetskom i evropskom tronu.. Svim sportistima moralna, a i svaka druga podrška puno znače”

KAKANJINFO.COM