Ekskluzivno na našem portalu: IZA NAPADA U MUNCHENU STOJI 18-GODIŠNJAK

Policemen stand at the underground station Georg-Brauchle-Ring close to the Olympia shopping centre in which a shooting was reported in Munich, southern Germany, Friday July 22, 2016. According to media reports police expect several people being killed. (Lukas Schulze/dpa via AP)

Na ispitivanje odveden otac napadača, pretresaju im kuću

Kako su se isprva pojavile informacije o nekoliko napadača na nekoliko lokacija u gradu, pokazalo se da je 18-godišnjak djelovao sam.

Napadač iz trgovačkog centra u Njemačkoj je 18-godišnji Iranac iz Muenchena, kazao je u jutros za medije, šef policije Hubertus Andrae na konferenciji za novinare, dodavši da motivi zločina nisu poznati. Mladić je nakon napada počinio samoubojstvo.

Nitko drugi nije osumnjičen za pucnjavu u kojoj je poginulo devet ljudi, a najmanje 21 osoba ozlijeđena.

Napad se dogodio u trgovačkom centru Olympia oko 5 kilometara sjeverozapadno od centra Muenchena.

Tijelo napadača pronađeno je oko jedan kilometar udaljeno od trgovačkog centra. Crveni ruksak pronađen u blizini tijela ispitan je na eksploziv, izvijestila je policija. Kažu kako napadč otprije nije poznat policije te kako ne postoje nikakve očite veze pojedinca s terorističkim skupinama, no istraga se nastavlja.

Prema pisanju njemačkih medija, otac napadača priveden je na ispitivanje, a u tijeku je i pretres njihove obiteljske kuće.