EKSKLUZIVNO: Prvakinja svijeta u boksu kakanjka Hasna Tukić – ove godine planira da u Kaknju organizuje MEČ ZA TITULU SVJETSKOG PRVAKA

Mlada Kakanjka Hasna Tukić, koja trenutno živi i trenira u njemačkom klubu Proboxs-Pergega Regensburg, priprema se za boks mečeve u narednom periodu i to kako je samo za portal KAKANJINFO.COM EKSKLUZIVNO po dolasku u rodni Kakanj kazala da ima namjeru da to organizuje za tri mjeseca u Kaknju. Naime, mlada bokserka je počela sa pregovorima oko organizacije meča u svom gradu na koji bi došla svjetski poznata imena, među kojima bi se prema njenim riječima našao i Adnan Čatić-FELIX ŠTURM.

– Već četvrtu godinu živim i treniram u Regensburgu. Do sada sam imala preko deset profesionalnih mečeva u kojima sam ostvarila više pobjeda, te tri puta sam bila poražena. Evropska WBU i interkontinentalna sam prvakinja – kaže Hasna Tukić, nekada odbojkašica, fudbalerka, košarkašica, a danas profi bokserka.

– Ništa me nije inspirisalo kao boks i zato sam u njemu ostala. Kada sam došla u Njemačku odmah sam potpisala ugovor za  profesionalnu bokserku. Uzor mi je bila i ostala čuvena Lajla Ali i želja mi je da napravim zapaženu karijeru, a tek mi je dvadeset godina. Sreća pa sam u Njemačkoj, gdje su za razliku od BiH, puno bolji uslovi za napredak – rekla je Tukić.

Kao i i mnogi, naša Hasna Tukić je već sada prošla trnovit put.

– Bilo je to izuzetno teško na početku kada sam sam došla u Njemačku,  jer sam se tada bila doslovno djevojčica. Ali, ljubav prema boksu je presudila i znala sam šta mi je cilj, koji se na kraju i ostvario o postala sam prvakinja Evrope. Sada idemo dalje, po nove titule – kaže Hasna Tukić, koja trenutno završava školu za modnog kreatora.

Hamid Hadžić/Kakanjinfo.com