El Shaarawy po prvi put govorio o ‘tuči’ sa Džekom

Krajem prošlog mjeseca u italijanskim medijima isplivala je informacija o sukobu između Edina Džeke i Stephana El Shaarawyja.

Dogodilo se to na poluvremenu utakmice između SPAL-a i Rome, a da svađa nije bila nimalo naivna potvrdili su i napisi da je bh. napadač El Shaarawyja uzeo među šaku i objesio o vješalicu za odjeću. Barem su tako govorile informacije koje su plasirali mediji na Apeninima.

Kako sukob ne bi izrastao u još nešto brutalnije pobrinuli su se saigrači, a zbog incidenta pokajao se i sam Džeko, koji se na treningu pred čitavim timom izvinio italijanskom fudbaleru i pritom ‘fasovao’ novčanu kaznu.

Da je sve to danas prošlost potvrdio je i El Shaarawy za medije u Italiji. Jedno drugom su na kraju pružili ruku.

“Ono što se dogodilo je završena priča. Takve stvari se događaju, a na kraju je najvažnije da je sve riješeno i da danas jedno drugom uzajamno pomažemo”, izjavio je El Shaarawy i potom dodao:

“Džeko je veliki šampion.”

Corriere dello Sport je ranije prenio i Džekinu izjavu.

“Bio sam nervozan i pogriješio sam. Nisam sebi smio dozvoliti takvo ponašanje. Srećom, ništa nije gotovo i još možemo napredovati na tabeli”, rekao je Džeko.

Roma u posljednje vrijeme pod Ranierijevom palicom igra sve bolje i jedan je od glavnih kandidata za četvrtu poziciju koja vodi u Ligu prvaka. Četvrtoplasirani Milan trenutno bježi Romi tek jedan bod.