Emir Vračo: Veoma sam sretan, ovo je moj prvi osvojeni međunarodni turnir!

Proteklog vikenda u organizaciji Teniskog kluba “Kameni dvorac” organizovan je međunarodni teniski turnir ” Kameni dvorac Open 2020″.
Na turniru je učestvovalo preko 80 igrača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore. Igrači su bili podijeljeni u kategorije -35, +35, +45, +55 singlovi. Dublovi -100, +100, singl žene i mix parovi.

Za naš portal pobjednik  Emir Vračo  se dotakao i detalja sa mečeva:
“Igrao sam singl mečeve i dublove -100. U paru s Mustafom Mušinbegovićem došao do četvrtfinala gdje smo izgubili od para Radić/Subašić, koji su na kraju i osvojili turnir u ovoj kategoriji. Tako u mojoj singl kategoriji +35 godina bilo je 14 kvalitetnih igrača. Prvo kolo meča igrao sam protiv Mirsada Škandre iz Sarajeva i dobio rezultatom 6:2, 6:3.

U drugom kolu protivnik mi je bio Srđan Peć iz Doboja kojeg sam također pobijedio rezultatom 6:2, 6:3. A potom u polufinalu sam igrao sa svojim sugrađaninom Ervinom Šetom jikojeg sam pobijedio rezultatom 7:5, 6:4 i time se plasirao u finale gdje me čekao Bruno Radić iz Zenice.  Na kraju u finalu, u jako zanimljivom i neizvijesnom meču, koji je trajao više od 2 sata pobijedio sam rezultatom 6:3, 3:6, tb 10:7.

Veoma sam sretan, ovo je moj prvi osvojeni međunarodni turnir.
Od prvog meča sam igrao jako dobro, vjerovao u sebe što je na kraju i rezultiralo osvajanjem prvog mjesta.
Na kraju da se zahvalim svim učesnicima turnira na korektnoj igri i lijepom druženju, a posebno organizatoru na odličnoj organizaciji tokom cijelog turnira”, dodao je pobjednik.

Hamid Hadžić/kakanjinfo.com