Erdogan: Terorističke organizacije FETO i PKK djeluju zajednički

Erdogan je u predsjedničkoj palati u Ankari primio članove udruženja Jedinstvo u sudstvu, a tom prilikom se osvrnuo na aktuelna dešavanja

600_1484747584erdogan02

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari da je teroristička organizacija FETO koristila podršku koju je država pružala pravosuđu kako bi otvorila put djelovanja svojim militantima, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je u predsjedničkoj palati u Ankari primio članove udruženja Jedinstvo u sudstvu, a tom prilikom se osvrnuo na aktuelna dešavanja.

Kazao je da kada je prije 14 godina preuzeta vlast u Turskoj, poručeno da će razvoj zemlje biti građen na četiri glavna temelja, a to su obrazovanje, zdravstvo, pravda i sigurnost.

“Zaista se Turska u ovom vremenu upoznala sa najvećim investicijama u svojoj historiji, najvećim projektima i napravljenim koracima. Ekonomija naše zemlje je utrostručena, što je jednako ekonomskom rastu ostvarenom od osnivanja moderne Turske. Tokom posljednjih 14 godine ulagali smo napore da ispunimo obećanja koja smo dali narodu”, rekao je Erdogan.

Osvrnuo se i na borbu protiv terorizma, te naglasio kako terorističke organizacije FETO i PKK djeluju zajednički.

Kako je kazao, teroristička organizacija FETO je koristila podršku koju je država pružala pravosuđu kako bi otvorila put djelovanja svojim militantima.

“Na taj način teroristička organizacija (FETO) ne samo da je infiltrirala svoje članove, ne samo da je otvarala put svojim militantima, nego je ozbiljno narušila našu borbu protiv pučista, terorizma i svake vrste prijetnji”, rekao je Erdogan, te dodao:

“Terorističke organizacije FETO i PKK rade zajednički, sarađuju. Ima li ih još infiltriranih (FETO) u našim sigurnosnim i pravosudnim strukturama? Ima i oni u ozbiljnoj mjeri olakšavaju posao terorističkim organizacijama. Međutim, oni svakodnevno kopne, tope se iz institucija. Topit će se i dalje i nestat će”, pojasnio je  Erdogan.

A.A.