Euforija pred komšijski derbi: Rudar sutra spremno dočekuje Bosnu! Gazi crjevare – poručila armija navijača Green Firm

Fudbaleri Bosne iz Visokog u okviru 25. kola Prve lige FBiH sutra na stadionu Pod Vardom u Kaknju gostuju kod domaćina Rudara.
Naime, ovo neizvjesno gostovanje za visočane bi moglo biti ključno al i fatalno za Visočane u pohodu na Premijer ligu.
Svjesni svega i u klubu, a u Visokom vlada neviđena euforija, zbog čega je i rukovodstvo Bosne pozvalo svoje građane na podršku.

Ovom prilikom naš portal Kakanjinfo.com zajedno sa rukvodstvom Rudara poziva sve kakanjce, navijače i simpatizere da sutra dođu na stadion pod Vardom u što većem broju i pruže podršku fudbalerima Rudara.

Pozivamo sve naše navijače na fer, korektno i sportsko navijanje tokom utakmice, uz nadu da ćemo još jednom svi dokazati kako Kakanj i Rudar imaju najbolje navijače u Bosni i Hercegovini. Iskreno se nadamo se da ćemo poslije sutrašnje utakmice svi zajedno slaviti”, poručili su sa Rudara.

Iz kakanjskog Rudara najavljuju da će se od prvog zvižduka ići na tri boda, te tako ostati u borbi za prvo mjesto.

Na pressici medijima su se obratili trener Elvedin Beganović i kapiten Fadil Čizmić.

“Možemo da žalimo za „prosutim“ bodovima u Mostaru, Goraždu i Sarajevu, ali bitno je da smo zadržali priključak za vodećim. Znamo šta nam derbi donosi i šta od nas očekuju navijači i grad. Svi ćemo dati sve od sebe jer smo svjesni da nam samo pobjeda odgovara. Trenutno smo samo fokusirani za meč protiv Bosne, čekamo njihov kiks i sve dok postoje i teoretske šanse niko iz kluba ne pomišlja na predaju. Ulazimo u zadnjih šest kola , u subotu imamo najteži meč, jer Bosna nije slučajno prva, ali naš cilj se zna – pobjeda”, istakao je Beganović.

Kapiten Fadil Čizmić vjeruje da on i saigrači uz veliko zalaganje mogu doći do tri boda.

“Dobro znamo ekipu Bosne i sigurno neće biti ni malo lako.Mislim da je naš tim kvalitetniji i da će bodovi ostati u Kaknju. Mi smo domaćini, to je značajna prednost koju moramo iskoristiti. Samo pobjeda dolazi u pitanje jer nas ostavlja u trci. Nećemo odustati do posljednje sekunde. Pod velikim smo pritiskom, ali moji suigrači imaju stabilnost jer znaju da nemaju pravo na kiks i vjerujem da će dati posljednji atom snage da dođemo do pobjede koja nam donosi priključak za nastavak trke za prvo mjesto”, jasan je Čizmić.

Također navijači Rudara Green Firm Kakanj su spremni, poručuju svima da će dati maksimalnu podršku sa tribina igračima i da će atmosfera biti sjajna, kako ističu spremno dočekuju visočku Bosnu i radovat će se posljednjem zvižduku na stadionu Rudara te su uvjereni u osvajanje tri boda kako bi zeleno crni bili nadomak prvog mjesta na tabeli.

GREEN FIRM POZIVA!

OKUPLJANJE KOD SREDNJE OD 14:00 do 16:20 KAD ĆE SE U KORTEU KRENUTI PREMA STADIONU. GREEN FIRM NAKON DUGO GODINA PONOVO NA ISTOKU
POZIV SVIM FIRMAŠIMA NA DERBI SVI BEZ IZGOVORA!

Gazi crjevare!

Sutra svi na stadion “Pod Vardom”, svi na komšijski derbi sa visočkom “Bosnom”

Rudar, Rudar, Rudar…

Utakmica između dva velika sportska rivala koji se bore za ulazak u Premijer ligu BiH izazvala je pravu euforiju u dvije susjedne općine, tako da se na utakmici očekuje masovna posjeta ljubitelja nogometa.

Na tabeli visočki žutoljubičasti su prvi sa 45 bodova, a kakanjski zelenocrni su trećeplasirani sa 40 bodova.

Kakanjski klub sa tako lijepim i časnim imenom – “Rudar”, klub sa 97 godina dugom tradicijom sjajnih sportskih rezultata, klub koji se svrstava u prepoznatljiva obilježja kakanjskog zavičaja, u ovoj utakmici treba podršku kakanjskih navijača.

Zato još jednom pozivamo sve građane Kaknje i prijatelje našeg grada da masovnim prisustvom i gromoglasnim navijanjem podrže “Rudar” na njegovom putu u Premijer ligu BiH.

Najavljen je i direktan prijenos utakmice na City TV (Kablovska Telemach).

Kakanjinfo.com