Festival dječije umjetnosti održan u Kaknju

Peti festival dječije umjetnosti ove godine prvi put se održavao u Kaknju u JU KSC Kakanj koja je ugostila veliki broj mališana ali i gostiju iz drugih gradova koji su bili dio ovog velikog projekta.

U sklopu FEDU festivala za učenike iz Kaknja, nakon pozorišne predstave “Bajka o izgubljenom vremenu” održana je radionica “Kamen po kamen”. Potom je održana još jedna radionica i to za mlađi uzrast pod nazivom “Pričaonica”. Radionice su vodili stručnjaci iz Zagreba.

Pepeljugu, bajku koja je obilježila ili samo proletjela kroz djetinjstvo svakog od nas najviše je oduševila mališane iz Kaknja. Da dobro uvijek pobjeđuje čuli smo milijun puta, ali i milijun puta smo vidjeli da to baš i nije tako, a ova Pepeljuga nam je poručila da nikada ne smijemo prestati vjerovati u bolje sutra i da ćemo dobrotom zaslužiti dobro.

Iz JU KSC Kakanj zahvaljuju Općini Kakanj, direktoru Festivala Fahrudinu Kučuku, izvršnoj direktorici Indiri Kučuk Sorguč, direktoricama i direktorima osnovnih škola i svima koji su dali svoj doprinos da FEDUJEMO u Kaknju.