Firma “DESING HOUSE” Sarajevo pomaže učenicima i nastavnicima škole u Bilješevu

pocinje-skola

Ulaganje u obrazovanje je najbolja i najkorisnija aktivnost kojom se iskazuje briga i senzibilitet prema ljudima i zajednici. Takav hvale i respekta vrijedan odnos pokazuje firma “DESING HOUSE” Sarajevo čiji su vlasnici Larissa Redžić Braun i Michael Braun. Ova firma u Kaknju realizira projekat pod nazivom “Happy days” u okviru kojeg će u područnoj školi u Bilješevu (područna škola koja djeluje u sastavu centralne OŠ “Ahmed Muradbegović” Donji Kakanj), biti izvršena dodjela školskog pribora za učenike i nastavnike, dodjela muzičkih instrumenata, laptopa, lopti…

lara-und-michiOrganizator projekta je  Larissa Redžić Braun koja je svoju prvu osnovnu edukaciju stekla u školi u Bilješevu, a školovanje je nastavila u Njemačkoj.

Prvi krug dodjele pomoći bit će realiziran u petak 28.oktobra 2016.godine, u 10:00 sati. Prva aktivnost nazvana je “Happy Days 1” i obuhvata dodjelu:

-za nastavu likovnog vaspitanja, za svakog učenika od I do V razreda (123 učenika) bit će dodijeljene: tempere, vodene bojice, drvene bojice, flomasteri, blokovi za crtanje;
-za nastavnike razredne nastave bit će dodijeljen A4 papir u tri boje (250 listova u jednom pakovanju, 7 komada), potom A4 papir bijeli (500 listova u jednom pakovanju, 7 komada), Hamer papir (70 komada) i krede u boji 7 pakovanja;
-za predmet Bosanski jezik bit će dodijeljene zadaćnice za pismenu zadaću (84 komada);
-za strane jezike bit će dodijeljene također zadaćnice 168 komada;
-za nastavu matematike bit će dodijeljeni šestar, uglomjer, trokut i linijar (za rad na školskoj tabli, 2 kompleta za nastavnike matematike).

Molimo medije da, u skladu sa mogućnostima, prate dodjelu.

Pred Novu godinu u istoj školi, prema najavi donatora, bit će realizirana dodjela pomoći pod nazivom “Happy Days 2” koja će obuhvatiti:

  • za nastavu muzičke kulture bit će dodijeljen sintisajzer, orfov instrument i 3 cd playera;
  • za predmet “Tjelesni i zdravstveni odgoj” bit će dodijeljene 3 lopte za košarku, 3 lopte za odbojku, 3 lopte za rukomet, 5 lopti za nogomet, vaga za mjerenje tjelesne težine i jedan laptop.

Firma “DESING HOUSE” Sarajevo planira tražiti i donatore kako bi se realizirali i drugi oblici pomoći ovoj školi.