FK Mladost Doboj Kakanj 12. januara kreće s pripremama za nastavak sezone

Dosta nepoznanica oko priprema i igračkog kadra

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja prvi dio sezone u Premijer ligi završili su na devetoj poziciji sa 19 bodova na svome kontu što je šest više od zone ispadanja.

Kakanjce na proljeće očekuje borba za opstanak zajedno sa Radnikom, Krupom i Olimpikom. Svakako da je Mladost u prednosti zbog šest bodova viška u odnosu na zonu ispadanja, ali morat će odigrati znatno ozbiljnije i odgovornije u drugom dijelu sezone.

Još je dosta nepoznanica kada je u pitanju ovaj klub, ali jedino što smo saznali iz kluba, da će se prozivka održati 12. januara. Ostale pojedinosti oko priprema i trenažnog procesa još nisu poznate.

Nije poznato ni hoće li koji igrač napustiti Kakanj, budući da Mahmić, Alić, Hiroš i Hadžić imaju nekoliko ponuda za nastavak karijere. Bez obzira na to hoće li neko od pomenutih igrača otići iz Kaknja, svakako da je potrebno nekoliko pojačanja kako bi ekipa dobila na širini, te da bi održali trenutnu poziciju na tabeli.

Mladost nastavak sezone otvara domaćom utakmicom protiv Širokog Brijega, a zatim slijede dueli protiv direktnih konkurenata za opstanak, gostovanje u Bijeljini, te domaći duel protiv Krupe, nakon čega će svakako biti dosta jasnija situacija glede opstanka u Premijer ligi.

(sport,sport)