(Foto i Video): Delegacija Univerziteta u Pečuhu (Mađarska) u posjeti Univerzitetu Zenica

Delegacija Univerziteta u Pečuhu (Mađarska) boravila je u posjeti Univerzitetu Zenica – Univerzitet u Zenici su posjetili predstavnici Univerziteta u Pečuhu (Mađarska), zajedno sa predstavnicima ambasade ove države u BIH. Organiziran je prijem u Kabinetu rektora Univerziteta u Zenici, prof.dr.sc. Dževada Zečića, kao i prezentacija univerziteta, te konferencija za medije.

Članovi delegacije Mađarske u posjeti Univerzitetu u Zenici su bili dr. Dominika Horvat, ekonomski savjetnik u ambasadi Mađarske u BIH, dr. Jožef Bodiš, rektor Univerziteta u Pečuhu, dr. Đula Zeller, prorektor za strategiju i odnose, dr. Tamaš Decsi, direktor Kliničkog Centra, dr. Ištvan Silard, prodekan Medicinskog Fakulteta, šef Instituta za operativnu medicinu, dr. Gabriela Medveđ, prodekan, Tehničkog i informatičkog fakulteta, dr. Eva Mikeš, predstavnica Samouprave županijskog centra Pečuha, direktorica JU Gradskog razvoja, te Čaba Ruzsa, šef odeljenja za strategiju, Univerzitet u Pečuhu.

Nakon prijema kod Rektora Univerziteta u Zenici, prof.dr. Dževada Zečića, obavljeno je jednoiposatno upoznavanje, predstavljanje univerziteta i razgovori o budućoj saradnji, a potom su upriličene izjave za medije dva rektora, Zečića i Bodiša. Potom su delegacija obišle Idea Lab – laboratoriju Mašinskog Fakulteta Univerziteta u Zenici, te Pravni fakultet UNZE.