(FOTO) Mladost startala sa pripremama, cilj je liga za prvaka BiH

Danas je u klupskom salonu fudbalskog kluba Mladost Doboj-Kakanj izvršena prozivka igrača, a potom se startalo sa pripremama za drugi dio sezone.

Prozivci su se odazvali svi igrači iz jesenjeg dijela prvenstva, dok je klub pojačao napadač Dalibor Pandža koji je potpisao ugovor na 18 mjeseci sa Dobojanima. Pojačanje će biti i Damir Sadiković koji je sa ekipom još od septembra, ali je tek nedavno stekao pravo nastupa i bit će pravo osvježenje za veznu liniju dobojske Mladosti.

Mulalić i Šerbo su treninzima prvog tima priključili i pet juniora koji su već i ranije trenirali sa prvim timom, a riječ je o Jusiću, Džaferoviću, Mehiću, Dediću i Begiću, dok su treninzima prvog tima priključena i tri talentovana kadeta: Hrustanović, Bajrić i Muslić. Podsjećamo kadeti Mladosti su polusezonu okončali na četvrtoj poziciji sa samo dva boda zaostatka za drugoplasiranom ekipom Širokog Brijega.

Na probi u dobojskoj Mladosti su još uvijek Tandina, bivši član Bešiktaša o kojem smo već pisali u ranijem periodu kao i Isić, a o njihovom statusu će stručni štab Mladosti odlučiti u narednim danima, kao i o eventualnim odlascima budući da su neki igrači izrazili želju da napuste tim u želji da pronađu sredinu gdje će imati veću minutažu.

Na prozivci igračima se obratio i predsjednik kluba Mensur Mušija.

”Na početku mogu da vam kažem da ste mi mnogo nedostajali. Ova okupljanja, druženja i utakmice, sve to meni nedostaje i to je ono u čemu ja zaista uživam. Nadam se da ste se fino odmorili i da ste napunili baterije pred nastavak sezone. Kada je riječ o takmičarskom dijelu, sve osim šestog mjesta i plasmana u ligu za prvaka Bosne i Hercegovine za nas bi bio neuspjeh. Imamo povoljan raspored, dobru ekipu, obavit ćemo i dobre pripreme i sve to moramo iskoristiti na najbolji mogući način. Znam da je i vama cilj da izborimo ligu šest, jer onda i menadžeri više prate vaše utakmice i tako ćete sami sebi povećati šansu da napravite inostarni angažman”, rekao je u svom obraćanju igračima Mensur Mušija.

Plan priprema i kontrolne utakmice

Igračima se potom obratio i direktor kluba Enes Bistrivoda koji je prezetirao plan priprema. Igrači Mladosti će do 20. januara 2018. godine trenirati u Kaknju i Visokom, a potom je 21. januara planiran polazak za Tursku (Antaliju) gdje će prvotimci iz Doboja boraviti do 4. februara 2018. godine. Dogovorena su već dva susreta. Prvi kontrolni meč Mladost će igrati 24. januara sa ruskom ekipom Tosno, dok je drugi kontrolni meč planiran 28.januara sa ekipom Mladosti Lučani (Srbija). Preostala dva susreta u Turskoj dobojska Mladost će igrati 30. januara i 2. februara, a protivnici će biti naknadno određeni u zavisnosti od ekipa koje budu boravile na pripremama u Turskoj. Po povratku iz Turske Mladost će 16. ili 17. ferbuara igrati i prijateljski susret sa mostarskim Veležom, dok je generalka zakazana sa sportskim prijateljima iz NK Vitez sedam dana pred nastavak takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

”Vjerujem da ne trebamo ponavljati šta je naš cilj u narednom periodu. Želimo ligu za prvaka BiH, a onda ćemo se o mnogo toga i mi pitati. Disciplina će biti na prvom mjestu kao i uvijek. Nema povlaštenih. Svi ćemo raditi maksimalno i ko bude gazio i igrat će, ko se bude izmotavao za tog nema mjesta u ovom klubu. Hvala predjedniku i Upravi kluba koji su nam obezbjedili sjajne uslove u kojima ćemo odraditi pripreme i na nama je samo da mnogo radimo i da ono što imamo da kažemo pokažemo na terenu, pa vas pozivam na makimslanu ozbiljnost od danas. Drago mi je da vidim da ste na pauzi radili na sebi i da nije slučaj kao ljetos kada su neki od vas imali po par kilograma viška. Raduje me što ste shvatili da je profesionalnost i maksimalna discisplina preduslov za uspjeh, a sada idemo da radimo”, rekao je šef stručnog štaba Mladosti Edis Mulalić u svom obraćanju igračima, a potom je odrađen i prvi trening na pomoćnom stadionu FK Mladost DK.

Prvih šest dana igrači Mladosti će trenirati jednom sedmično, nakon čega će se povećati intenzitet treninga, dok će pred polazak u Tursku prvotimci Mladosti dobiti dva dana odmora.

Podsjećamo nakon 18 kola Mladost je na šestoj poziciji sa 25 osvojenih bodova sa izglednim šansama da se u preostala četiri kola regularnog toka prvenstva domogne gornjeg doma bh fudbala.

Edis Škulj/Sport1.ba