(FOTO) SDA Visoko / I Buci uz Mirzu Ganića i pobjednički tim SDA: Nakon pobjede idu pozitivne promjene u Gradu Visoko!

Stavovi izneseni u ovom tekstu predstavljaju saopćenje za javnost i ne predstavljaju nužno stavove naše redakcije. Saopćenja su stavovi i mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

Na stadionu na Bucima u subotu navečer održan je predizborni skup SDA Visoko uz veličanstvenu atmosferu, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.


Predstvaljanje kandidata je praćeno aplauzima, a prisutnima su se obratili kandidati sa ovog područja Amina Buza i Irma Jusufbegović. U svojim obraćanjima naglasili su važnost izlaska na izbore i glasanja za Mirzu Ganića za gradonačelnika Grada Visoko i kandidate SDA Visoko za Gradsko vijeće.

Aktuelni vijećnik i kandidat Emir Džafić je održao insipirativan govor. Naveo je mnoge probleme sa kojima se susreće narod herojskog bučkog kraja. Istaknuta je i činjenica da je aktuelna vlast enormno povećala namete građanima. U narednom periodu to će se promijeniti nakon pobjede na izborima. Podsjetio je na podatak da je veliki broj demobilisanih boraca i poljoprivrednika registrovao obrte i sada žive od svog rada, a prisutni su to pozdravili aplauzom.

Nosilac liste SDA Visoko za Gradsko vijeće, uspješni privrednik Esad Semić, prisutne je pozdravio i zahvalio se na snažnoj podršci. Osvrnuo se i na komentare konkurencije te naglasio da se mi nećemo baviti njima i da o njima najbolje govore njihova nedjela koja čine i pišu. Velikim aplauzom su pozdravljene i ove riječi nosioca liste.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsdavisoko%2Fposts%2F3696797727006337&width=500

Aktuelni premijer ZDK i kandidat za gradonačelnika Grada Visoko Mirza Ganić dočekan je ovacijama, a čitav govor praćen je snažnim aplauzima.

“Spletke se uvijek vraćaju onima koji ih prave. Nositeljica izvršne vlasti putem raznih medija želi predstaviti negativnim to što koristim godišnji odmor u vrijeme kampanje. Istina je da godišnji odmor koristim da ne bih vodio privatne poslove i kampanju koristeći državna sredstva i resurse. Upravo isti oni koji se pozivaju na to, koriste sva sredstva Grada Visoko u privatne svrhe i za promociju lika i djela jedne osobe”, istakao je i dodao da je došlo vrijeme da se dokine vlast i tiranija onih koji rade za svoj lični interes. Ganić je naveo da “mi želimo da predstavljamo narod, a ne da vladamo narodom”, što su prisutni snažno pozdravili.

Posebno je naveo da Grad Visoko počinje od Tušnjića, Vratnice, Mačuha i Dobrinja, a ne kako table dobrodošlice sada stoje pri ulasku u samo gradsko jezgro.

Na samom kraju, sve prisutne je pozvao da budu dio pobjedničkog tima jer SDA Visoko će, ako Bog da, pobijediti na izborima i nakon toga kreću pozitivne promjene i procesi u Gradu Visoko.

Projekti koji su se našli u Izbornoj platformi “Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje”, a tiču se MZ Buci su:

– Riješiti problem vodosnadbijevanja Gorani i Oštroc
– Izgradnja kanalizacione mreže s posebnim akcentom na područje koja gravitiraju vodozaštitoj zoni Vrutak
– Kreiranje turističkih potencijala na Mlinovima
– Sanacija putne infrastrukture
– Poboljšanje elektro-distributivne mreže u naselju Grajani
– Rješavanje i uređenje centralnog dijela MZ kao administrativnog centra.

Ovu najavu, mještani su dočekali sa velikim zadovoljstvom, uz snažnu podršku budućem gradonačelniku Grada Visoko Mirzi Ganiću i timu za pobjede SDA Visoko.

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

Visoko.co.ba/GO SDA Visoko