FOTO/VIDEO: Komšija potpalio, izgorili njiva i ograda – Žena šlaufom gasila požar da ne izgore drva i auto

Jučer je u mjestu Alagići, mjesto Vina preko puta mjesnog greblja izbio nekontrolisani požar, nakon što je kako sazanjemo komšija svjesno potpalio travu i suho rastinje, navodno da se poplaše i rastjeraju gmizavci iz trave.

Nakon što je vatra buknula i počela da se širi i prijeti okolnim kućama i imovini, isti su prisutni počeli da gase a došla su i jedna kola Vatrogasne jedinice Kakanj.

Naime, do same parcele živi jedna oboljela žena koja je se šokirala i prepala nakon što je vatra krenula da cijelom linijom ide uz ogradu (parmake) koji su izgorili a nakon što je vidjela da niko tu trenutno ne gasi a da ne bi došlo do veće štete i da suzbije požar, morala je sama šlaufom poljevati vatru.

Prema viđenom i informacijama sreća je da se uključilo više prisutnih jer vatra je blizu prijetila da zahvati te da se zapale drva u šupi, šupu, dva stuba od struje, greblje, voćnjak, kuću i auto (GOLF 2).

O ovom događaju je obaviještena i kakanjska policija i Civilna zaštita koji su sačinili zabilješku koju će proslijediti dalje na postupanje.

Kakanjinfo