FOTO/VIDEO NA JEDNOM MJESTU: Cjelodnevno rudarsko sportsko druženje – “Rudarijada 2018”

U Kaknju organizirano cjelodnevno rudarsko sportsko druženje – “Rudarijada 2018”

U subotu 15. septembra 2018. godine u Kaknju je organizirano cjelodnevno rudarsko sportsko druženje – “Rudarijada 2018”. Organizatori ovog događaja u kojem su učestvovali rudari i uposlenici rudnika sa područja F BiH su Samostalni sindikat radnika rudnika mrkog uglja F BiH i Zavisno društvo Rudnik mrkog uglja Kakanj, a podršku u organizaciji pružila je Općina Kakanj.

Programske aktivnosti “Rudarijade 2018” su počele svečanim prijemom u sali Općine Kakanj nakon čega je položeno cvijeće u Spomen-parku tragično stradalim rudarima, te na Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. i Spomen-obilježje palim borcima NOAR-a 1941-1945.

Upriličen je i svečani defile kroz gradsku jezgru Kaknja do Sportske dvorane Kakanj gdje je održana ceremonija otvaranja takmičenja nakon čega su rudari odmjerili snage i umijeće u brojnim sportskim disciplinama.

“Hvala vam za energiju optimizma koju nose milioni tona iskopanog uglja, hvala vam za sve radne pobjede postignute stotinama metara pod zemljom i na površinskim kopovima. To je snažan izraz vašeg domoljublja i ogroman doprinos u razvoju naše države. Hvala vam za ovu energiju koju ste danas donijeli u Kakanj. Bilo je lijepo vidjeti vas, vidjeti zastave koje ste nosili”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra u svom obraćanju rudarima.

Nakon obraćanja načelnik Mandra je i zvanično proglasio “Rudarijadu 2018” otvorenom.

U okviru ovog događaja u Muzeju Kaknja je otvorena izložba pod nazivom “Prošlost Kaknja od prethistorije do srednjeg vijeka”.

Nakon sportskih takmičenja za sve učesnike “Rudarijade 2018” upriličena je svečana večera i druženje.

https://www.facebook.com/kakanjinfo/videos/1750278798402793/?t=2

VIDEOKORNER PORTALA KAKANJINFO -RUDARIJADA KAKANJ 2018

Posted by Kakanj Info on Saturday, September 15, 2018