FOTO/VIDEO: Tradicionalno i svečano obilježen četrdeseti rođendan kakanjske cementare

Danas je u prostorijama nove upravne zgrade Tvornice cementa Kakanj upriličeno tradicionalno svečano obilježavanje jubileja 40 godina uspješnog postojanja i poslovanja ovog kolektiva.

Oubičajeno danas je u popodnevnim satima tradicionalnim prijemom za radnike, penzionere i porodice preminulih i poginulih radnika Tvornice cementa Kakanj i ove godine je obilježen rođendan ovog kakanjskog i bh giganta.

Prijem je upriličen u novoj upravnoj zgradi Tvornice cementa Kakanj, a riječi dobrodošlice prisutnima je uputio Izudin Neimarlija,  izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja.

 

IZUDIN Neimarlija: Neki su se ženili, udavali, podizali djecu, radili su i razvijali ovu kompaniju, zajedno, kvalitetno i to je nešto što nas svrstava u kategoriju najboljih. Bez predanih poslu ne bi bilo uspjeha!

Koristim ovu svečanu priliku da se zahvalim, zaželim dobrodošlicu svima u zgradu naše uprave i čestitam vam 15. decembar, Dan tvornice cementa Kakanj. Ove godine slavimo 40. rođendan, a mnogi od vas su ovdje bili od prvog dana i uspješno ugradili sav svoj život u rad Tvornice cementa Kakanj. Neki od ovih radnika su učestvovali u radu, u izgradnji ove tvornice. Neki su se ženili, udavali, podizali djecu, radili su i razvijali ovu kompaniju, zajedno, kvalitetno i to je nešto što nas svrstava u kategoriju najboljih. Bez predanih poslu ne bi bilo uspjeha! Hvala posebno starijima, i mi mlađi smo nešto naučili od tih radnika. Hvala Bogu mnogi su uspješno završili svoj radni vijek i veoma smo ponosni na to. Na kraju svima hvala još jednom, rekao je između ostalog Izudin Neimarlija u svom obraćanju prisutnima pred krcatom salom nove upravne zgrade TC Kakanj.

Izudin Neimarlija, izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja TC KAKANJ pozdravio radnike

Izudin Neimarlija, izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja TC KAKANJ pozdravio radnikeKoristim ovu svečanu priliku da se zahvalim, zaželim dobrodošlicu svima u zgradu naše uprave i čestitam vam 15. decembar, Dan tvornice cementa Kakanj. Ove godine slavimo 40. rođendan, a mnogi od vas su ovdje bili od prvog dana i uspješno ugradili sav svoj život u rad Tvornice cementa Kakanj. Neki od ovih radnika su učestvovali u radu, u izgradnji ove tvornice. Neki su se ženili, udavali, podizali djecu, radili su i razvijali ovu kompaniju, zajedno, kvalitetno i to je nešto što nas svrstava u najbolje. Hvala posebno starijima, i mi mlađi smo nešto naučili od tih radnika. Hvala Bogu mnogi su uspješno završili svoj radni vijek i veoma smo ponosni na to. Na kraju svima hvala još jednom!

Posted by Kakanj Info on Friday, December 14, 2018

Uprava i Menadžment kakanjske cementare je i ove godine za sve bivše uposlenike i porodice poginulih i preminulih radnika pripremio prigodne poklone kao i novčane nagrade, ali i svečani ručak zajedno sa radnicima i članovima Uprave kakanjske cementare.

Na ovaj jubilej i 40-ti rođendan, druženje penzionera su pohvalili neki od bivših uposlenika ove firme.

Mubera Imamović (penzioner TC KAKANJ) – Naša cementara je kompanija koja brine o nama!

Radila sam u ovoj firmi od samog osnivanja, početaka kada ništa nije bilo ovde kao danas. Kao bivši radnik a sada penzioner zaista sam zahvalna na pažnji ove firme prema nama, zahvalna njenom menadžmentu i svim uposlenicima koji su zajedno sa mnom radili. Mi smo radili ovdje u čizmama u blatu u to vrijeme, dok je to sada potpuno druga slika i prilika. Uz ove napredne tehnologije, svu ovu opremu, razvoj, mnogo se toga promijenilo, mnogo se izgradilo a posebno od privatizacije  tvornice. Ova okupljanja svakog decembra na dan tvornice i obilježavanja rođendana naše firme je sjajan povod da se svi okupimo, porazgovaramo i družimo u lijepoj atmosferi u ovoj novoj upravnoj zgradi. Ova kompanija je jedna od rijetkih koja vodi računa o svojim bivšim radnicima, jer nas svake godine prijatno iznenade novčanim nagradama, kao i prigodnim poklonima, rekla je Mubera Imamović u izjavi za Kakanjinfo.

Mubera Imamović (penziooner TC Kakanj) – Naša cementara je kompanija koja brine o nama!

–Radila sam u ovoj firmi od samog osnivanja, početaka kada ništa nije bilo ovde kao danas. Kao bivši radnik a sada penzioner zaista sam zahvalna na pažnji ove firme prema nama, zahvalna njenom menadžmentu i svim uposlenicima koji su zajedno sa mnom radili. Ova okupljanja svakog decembra na dan tvornice i obilježavanja rođendana naše firme je sjajan povod da se svi okupimo, porazgovaramo i družimo u lijepoj atmosferi u ovoj novoj upravnoj zgradi. Ova kompanija je jedna od rijetkih koja vodi računa o svojim bivšim radnicima, jer nas svake godine prijatno iznenade novčanim nagradama, kao i prigodnim poklonima, rekla je Mubera Imamović u izjavi za Kakanjinfo.

Posted by Kakanj Info on Friday, December 14, 2018

Arif Čišija – (penzioner TC Kakanj): 

“Penzioner TC Kakanj sam već 18.godina, mnogo sam radio na poslovima remonta. Kada uporedite vrijeme ranije i sada, to je sada daleko bolje i kvalitetnije a veoma je važno da se vidimo svi ovde a to je nekima i jedima prilika za ove zajedničke susrete, Siguran sam da je TC KAKANJ jedina firma koja se na ovaj način svake godine brine za svoje radnike na ovim prostorima i što je jako važno to nam veoma znači, a tako i međusobni razgovori sa nekim članovima uprave i menadžementom kompanije, ovdje se družimo, vidimo, obnovimo sjećanja”

https://www.facebook.com/kakanjinfo/videos/267472983861747/?t=18

Franjo Lovrić – ispred Udruženja “Slatki život” je dodijelio Plaketu za TC KAKANJ u znak podrše rada udruženju

Kao bivši uposlenik ove kompanije i član udruženja “Slatki život” u Kaknju ovu priliku sam iskoristio da se u ime svih članova udruženja zahvalim upravi TC Kakanj na podršci našem udruženju. TC Kakanj nas podstiče u radu i finansiranju, što nam je imperativ da nastavimo saradnju i rad na drugim aktivnostima. Ovo je jedna od najodgovornijih kompanija u regionu i Kaknju, sudeći po informacijama da mnogima ili skoro svima na određen način pomažu. Tako smo iskoristili ovaj trenutak na 4o.ti rođendan da dodijelimo menadžmentu Plaketu i zahvalnicu u ime podrše našeg rada”, za Kakanjinfo istakao je Lovrić 

Franjo Lovrić – ispred Udruženja "Slatki život" je dodijelio Plaketu za TC KAKANJ

Franjo Lovrić – ispred Udruženja "Slatki život" je dodijelio Plaketu za TC KAKANJ u znak podrše rada udruženjuKao bivši uposlenik ove kompanije i član udruženja "Slatki život" u Kaknju ovu priliku sam iskoristio da se u ime svih članova udruženja zahvalim upravi TC Kakanj na podršci našem udruženju. TC Kakanj nas podstiče u radu i finansiranju, što nam je imperativ da nastavimo saradnju i rad na drugim aktivnostima. Ovo je jedna od najodgovornijih kompanija u regionu i Kaknju, sudeći po informacijama da mnogima ili skoro svima na određen način pomažu. Tako smo iskoristili ovaj trenutak na 4o.ti rođendan da dodijelimo menadžmentu Plaketu i zahvalnicu u ime podrše našeg rada", za Kakanjinfo istakao je Lovrić

Posted by Kakanj Info on Friday, December 14, 2018

U prazničnom duhu i kako to rade velike kompanije na svoj rođendan i radnici su sa prigodnim poklonima Tvornice, nakon osvježenja i razgovora prošetali krugom tvornice i zahvalno se pozdravili.

KAKANJINFO.COM