Fotogalerija sa bajramske svečanosti iz Čaršijske džamije; Redakcija portala Kakanjinfo.com želi Vam Bajram šerif mubarek olsun!

Kurban-bajram: Veliki broj vjernika na centralnoj bajramskoj svečanosti u Kaknju

img_2006

Centralna bajramska svečanost povodom Kurban-bajrama održana je jutros u Čaršijskoj džamiji u Kaknju, a predvodio je Mr. hadži Sulejman ef. Čeliković.

Nakon klanjanja Bajram-namaza glvani imam  Mr. hadži Sulejman ef. Čeliković. je pročitao i posebnu bajramsku hutbu.

Kao i svakog Bajrama i ove godine Čaršijska džamija bila je premala da primi sve vjernike, zbog čega su se safovi formirali i u haremu, ali i na ulici ispred džamije.

U hutbi upućenoj vjernicima Čeliković je naročito naglasio da životni put svakog vjernika zahtjeva odricanje i žrtvu. Pozvao je na međusobnu solidarnost, poštovanje, mir i toleranciju.

“Neka nas Kurban-bajram, baš kako mu i ime govori, podsjeti na približivanje Allahovoj milosti, ali i bratu i sestri kojima smo potrebni. Smisao kurbana jeste da nas približi jedne drugima, da ojača našu porodicu i društvo u kojem živimo.Tu priliku imamo u danima pred nama i iskoristimo je na pravi način. Tako ćemo naše probleme lakše rješavati i mirnije ići putovima naše sudbine”, istakao je Čeliković.

Pozvao je na podizanje porodica, odgajanje djece i očuvanje zajedništva, odmicanje od pošasti savremenog društva alkohola, nemorala, droge a akcenat je posebno stavio na kladionice kao društveno zlo koje hara našim gradom.

“Svima vama želim sretne i berićetne bajramske dane. Provedimo ih s porodicom, rodbinom, prijateljima i komšijama. Neka bajramska radost ispuni naša srca i uđe u naše porodice i domove”, zaključio je Čeliković u svojoj bajramskoj čestitci i pozvao kakanjce na međusobno razumijevanje i slogu.

Poslije je upriličeno čestitanje među vjernicima, fotografisanje i zajedničko druženje.

Samo na našem portalu možete pogledati fotografije sa jutrošnje Bajramske svečanosti.

Bajram Šerif Mubarek Olsun želi Vam redakcija portala Kakanjinfo.com.

[foogallery id=”5650”]