FOTO/VIDEO: Centralni skup Demokratske fronte u Kaknju ukazao na želju za korjenitim promjenama!

 

img_4457

DF Kakanj: Centralni predizborni skup još jedan pokazatelj nastavka uzlaznog trenda i želje za korjenitim promjenama  

Večeras je u kino-sali kakanjskog Doma kulture održan Centralni predizborni skup Demokratske fronte Općine Kakanj, na kojem su, osim kandidatkinja i kandidata, bila predstavljena konstruktivna rješenja prema ključnim oblastima Izbornog programa.

Nakon uvodnog govora voditeljice i intoniranja himne Bosne i Hercegovine, prisutnima se obratio kakanjski zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, profesor Midhat Delić, koji je u svom pomno slušanom govoru podsjetio na principijelno istupanje Demokratske fronte iz vlasti na svim nivoima i čvrstoj opredijeljenosti da se ni po koju cijenu neće raditi protiv zakona i građana ove zemlje.

Potom je uslijedilo predstavljanje kandidatkinja i kandidata, pri čemu je nekolicina njih u svojim prodornim i karizmatičnim govorima ukratko elaborirala temeljne oblasti i planove iz Izbornog programa za Lokalne izbore.

“Pritisak i prijetnje kojima smo nažalost i ovdje u Kaknju bili izloženi od strane vladajućeg establišmenta nisu nas ni trena pokolebali i ni centimetra udaljili od odvažne borbe za naše temeljne vrijednosti”, ističu kandidati.

Obraćanjem nosioca liste okončan je središnji dio programa, da bi se potom na pozornici predstavile zvanice iz vrha stranke. Gospođa Mensura Beganović, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i članica Predsjedništva stranke, u svom je govoru prenijela pismo predsjednika Željka Komšića koji je ,usprkos velikoj želji, iz opravdanih razloga bio spriječen prisustvovati večerašnjem skupu.

Nakon toga, prisutnima se obratio Davor Vuletić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH i također član stranačkog Predsjedništva.

On je u svom govoru ukazao na predan i častan rad naših parlamentaraca u Federalnom parlamentu, istakavši veoma bitnu činjenicu da se veliki broj kvalitetnih inicijativa naših zastupnika vješto skriva u laticama predsjedavajućih oba doma, te da je strah od suočavanja sa istinom i podnošenja računa pravosudnim organima i javnosti jedna od glavnih odlika aktuelne vlasti.

Po okončanju protokolom predviđenog formalnog dijela programa, upriličeno je opušteno druženje kako kandidatkinja i kandidata sa članovima i simpatizerima, tako i domaćina i dragih gostiju iz Zenice i Visokog u foajeu Doma kulture.

Prilikom izlaska iz sale, sugrađanke i sugrađani nisu krili svoje oduševljene viđenim, a naročito količinom entuzijazma i energije koja je krasila unutrašnjost objekta tokom trajanja skupa.

Slogan „Za život kakav želiš“ konstantno je nalazio svoje mjesto u svakom od obraćanja, čime je dokazao zbog čega jedini u moru drugih nosi tu posebnu notu i poruku kreativnosti, iskrenosti, htijenja i dobronamjernosti.

Kakanjke i Kakanjci su pokazali da odlučno pristaju uz neukaljanu politiku Demokratske fronte i da će žarki plamen ideje ljevice još dugo, dugo gorjeti u našem gradu. Sasvim drugačiji pogled na politički angažman, nova lica i inovativne ideje prepoznate su i prihvaćene kao temeljne odrednice našeg kolektiva.

  1. oktobra idemo napraviti prvi korak masovnim izlaskom na izbore i ukazivanjem povjerenja Demokratskoj fronti, te time započeti mukotrpan posao ozdravljenja i kreiranja lokalne zajednice po mjeri svih nas zalaganjem za život kakav želimo!

Kakanj može drugačije!       DF Kakanj

Fotogaleriju sa Centralnog skupa DF Kakanj:

[foogallery id=”6812”]