FOTO/VIDEO GALERIJA : Udruženja “Damar omladine”, “OKC Kakanj” i “Alter Val” Kakanj; U centru za djecu i mlade Kakanj danas održali radionice

OKC, ALTER VAL I DAMAR OMLADINE

Udruženje „Damar omladine“ u suradnji sa Udruženjem “Omladinski kulturni centar Kakanj” i “Alter Valom” iz Kaknja danas je upriličilo radionice, zajedničko druženje djece i mladih u sklopu vikend aktivizma u Kaknju.

Radi se o aktivnostima namjenjenim mladima sa osvrtom na promociju volonterizma. Vikend aktivizma se realizuje u sklopu projekta „Generacija za V“ kroz partnerstvo sa World Vision, ured u Zenici.

Cilj pomenutog projekta jeste doprinijeti razvoju volonterizma na području općina Visoko i Kakanj.

Pogledajte našu fotogaleriju današnjeg okupljanja a više u nastavku . . . . .

Više o projektu: “Generacija za V”

Generacija za V je najnoviji projekat koje  će Udruženje „Damar omladine“ implementirati na području općina Visoko i Kakanj.

Akcenat projekta je stavljen na volonterske aktivnosti u obje općine.

Cilj jeste doprinijeti razvoju volonterizma na području općina Visoko i Kakanjkroz povečanje broja volonterskih aktivnosti.

Potreba za ovim projektom se javila iz razloga što lokalne zajednice zajedno sa svojim ustanovama malo ili skoro nikako ne zagovaraju volonterizam kao nešto što može doprinijeti razvoju loklane zajednice, razvoju pojedinaca i društva općenito.

Volontiranje (dobrovoljni rad) je jedan od kamena temeljaca civilnoga društva, jer oživljava najplemenitija stremljenja čovječanstva: zauzimanje za mir, slobodu, mogućnost izbora, sigurnost i pravičnost za sve ljude.

U vremenu globalizacije i stalnih promjena, svijet postaje sve složeniji, a događanja u njemu u sve su većoj međuovisnosti.

Volontiranje  je bitan element svakog društva. Deklaraciju Ujedinjenih naroda, koja govori da „Mi, narodi imamo snagu izmijeniti svijet…..“, ono pretvara u praktično i učinkovito djelovanje.

Projekat se implementira uz podršku Word Visiona, ured u Zenici.

[foogallery id=”4133”]

(kakanjinfo.com)